Leijonille vakuuttava voitto Norjasta – Eeli Tolvanen johtaa olympialaisten pistepörssiä

Mikko Koskinen on torjunut vakuuttavasti maalissa, mutta seuraavaksi on vuorossa astetta vaikeampi vastustaja.

Mikko Koskinen on torjunut vakuuttavasti maalissa, mutta seuraavaksi on vuorossa astetta vaikeampi vastustaja. (Kuva AOP)

Sunnuntaina panoksena on jo lohkovoitto, kun vastaan asettuu Ruotsi.

OLYMPIALAISET Suomen maajoukkue haki toisen voittonsa Pyeongchangin olympialaisten jääkiekkoilussa. Avausottelussa kaatui Saksa ja nyt Leijonat murisivat Norjan kumoon maalein 5–1.

Ottelun alkutahdit olivat hieman tahmeita, kun Norja siirtyi avauserässä kuuden minuutin kohdalla Patrick Thoresenin toimesta johtoon. Avausmaali syntyi ylivoimalla Petri Kontiolan istuessa jäähyllä estämisestä.

Jo ensimmäisessä ottelussa erinomaisesti onnistunut Eeli Tolvanen iski kavennuksen Sami Lepistön syötöstä, ja erätauolle siirryttiin tasatilanteesta. Toisessa erässä 18-vuotias tähtihyökkääjämme karkasi läpiajoon, jonka päätteeksi hän lirutti kiekon Norjan maalivahdin Lars Haugenin jalkojen välistä maaliin.

Peli ratkesi lopullisesti kolmannessa erässä, kun ensin Veli-Matti Savinainen napautti kiekon riiston jälkeen maaliin, Sami Lepistön rannelaukaus siniviivalta löysi ruuhkan takaa tiensä verkkoon ja loppulukemat 5–1 iski Sakari Manninen Petri Kontiolan syötöstä.

– Kaksi yv-maalia ja kolme riistomaalia, tehokkuus oli hyvä, tyytyväinen päävalmentaja Lauri Marjamäki kommentoi ottelun jälkeen.

Eeli Tolvasen olympiataival on lähtenyt aivan toisella tavalla liikeelle kuin tehottomuudesta kärsinyt nuorten MM-turnaus. Kahden ottelun jälkeen Jokereiden hyökkääjä johtaa olympialaisten pistepörssiä teholukemin 3+3=6. Suomen maalivahtiosasto on myös kunnossa, varmaotteinen ykkösveskarimme Mikko Koskinen torjui ottelussa 21 kertaa.

Suomen seuraavassa ottelussa on jo panoksena lohkovoitto, kun Leijonia vastaan asettuu rakas vihollinen Ruotsi sunnuntaina.

Kommentoi Facebookissa