Lentoasemalla vääriä matkustusasiakirjoja – maahantulokiellossa oleva henkilö käännytettiin satamassa

Rajavartiolaitos havaitsi lentoasemalla viiden tapauksen yhteydessä yhteensä seitsemän väärää tai väärennettyä asiakirjaa.

Rajavartiolaitos havaitsi lentoasemalla viiden tapauksen yhteydessä yhteensä seitsemän väärää tai väärennettyä asiakirjaa. (Kuva Finavia)

Kahdessa tapauksessa tutkintaan toimitettiin passi, josta oli muun muassa poistettu sivuja.

RAJATARKASTUKSET Viime viikon aikana Rajavartiolaitos havaitsi viiden tapauksen yhteydessä yhteensä seitsemän väärää tai väärennettyä asiakirjaa. Kahdessa tapauksessa asiakirjatutkintaan toimitettiin passi, josta oli muun muassa poistettu sivuja.

Eräässä tapauksista Hong Kongista saapui 10.4.2018 Helsinki-Vantaan lentoasemalle rajatarkastukseen henkilö, joka esitti rajatarkastajalle Italian passin. Koska kone ei lukenut passia, henkilö otettiin tarkempaan selvittelyyn ja asiakirjatutkinnassa passi todettiin väärennetyksi. Passista oli muun muassa henkilötietosivu vaihdettu. Henkilöllä oli hallussaan myös väärä Italian ajokortti.

Sataman rajatarkastusyksikkö puolestaan suoritti kyseisellä viikolla rajatarkastuksia Helsingin Länsisatamassa 5 238 henkilölle. Alusten täyttöaste oli 30–40 prosenttia, mikä on vuodenaikaan nähden normaali. Rajatarkastusyksikkö käännytti perjantaina 13.3. Länsiterminaaliin saapuneen laivamatkustajan Viroon, koska henkilöllä oli voimassa oleva maahantulokielto Suomeen.

Kommentoi Facebookissa