Leo-Pekka Tähti nousi MM-mitalistiksi myös 200 metrillä – ”Aika huikea kelaus!”

Leo-Pekka Tähti on lelannut Lontoossa jo maailmanmestariksi T54-luokan 100 metrillä sekä pronssille 200 metrillä.

Leo-Pekka Tähti on kelannut Lontoossa jo maailmanmestariksi T54-luokan 100 metrillä sekä pronssille 200 metrillä. (Kuva AOP)

Pronssimitali oli porilaiselle pyörätuolikelaajalle jo uran 23. arvokisamitali.

PARAYLEISURHEILU Pyörätuolikelaaja Leo-Pekka Tähti palasi neljän vuoden tauon jälkeen MM-mitalistiksi T54-luokan 200 metrillä, kun hän kelasi Lontoossa pronssille ajalla 25,05. Mitali oli Tähden toinen ja Suomen kolmas sunnuntaina päättyvissä parayleisurheilun MM-kilpailuissa.

Tähti oli edellisissä MM-kilpailuissa Dohassa 2015 vastaavalla matkalla kuudes, ja sitä hän toivoi Lontoossa parantavansa. Tähti kelasikin vahvasti viimeisille kymmenille metreille asti, kunnes joutui taipumaan voiton vieneelle Tunisian Yassine Gharbille ja Hollannin Kenny van Weeghelille. Gharbin aika oli 24,86 ja Weeghelin 24,92.

– Aika huikea kelaus! Ihan voisi sanoa, että melkein nappiin kovassa paikassa. Tuli loppuun asti tosi hyvin, vähän viimeiset 30 metriä rupesi sakkaamaan, mutta olen tosi ylpeä itsestäni, että pystyin pistämään huippumiehet kakkosella tosi tiukalle. Tosi hienolta tuntuu palata mitaleille MM-tasolla pitkästä aikaa, Tähti iloitsi.

Tähti sanoo olevan todella yllättynyt tuloksesta.

– Jämsänkoskella 26,00 ja nyt pystyin finaalissa vetämään melkein sekunnin kovempaa. Hirveä parannus. Kyllä on taas koutsi-Flinck tiennyt, mitä pitää tehdä. Ei turhaan höntyilty ja painettu paniikkinappulaa, Tähti kiitteli pitkäaikaista valmentajaansa Juha Flinckiä.

Tähti kelaa MM-kisoissa vielä 400 metriä, jonka alkuerät ovat keskiviikkona.

–  Siinä on vaan pelkkää voitettavaa, kunto näyttäisi olevan ihan hyvä. Finaalipaikkaa tulee olemaan hirmu tiukassa, mutta kauden parasta vetoa lähden ilman muuta hakemaan, Tähti sanoi.

Leo-Pekka Tähti kelasi kisoissa aikaisemmin jo maailmanmestariksi T54-luokan 100 metrillä. Tähti pyyhälsi loppukilpailussa ajan 13,95 ja voitti kilpailun 0,12 sekunnin erolla ennen Kiinan Liu Yangia.

Maailmanmestaruus oli Tähdelle kolmas. Aiemmat tulivat vuosina 2011 ja 2013, edellisissä MM-kilpailuissa Dohassa hän oli hopealla. Nyt saavutettu 200 metrin pronssimitali oli Tähdelle uran 23. mitali MM- ja EM-kilpailut sekä paralympialaiset huomioiden.

Kommentoi Facebookissa