Lewis Hamiltonille sata voittoa täyteen – Lando Norris varasti shown

Lewis Hamilton on maistellut F1-palkintopallilla shampanjaa vuodesta 2007 lähtien

Lewis Hamilton on maistellut F1-palkintopallilla shampanjaa vuodesta 2007 lähtien. (Kuva AOP)

Lewis Hamilton ajoi uransa sadanteen F1-osakilpailuvoittoon, kun Lando Norris otti riskin, eikä tullut hakemaan sadekelin renkaita.

FORMULA 1 Mercedes-kuski Lewis Hamilton on ensimmäisenä ajajana voittanut Formula ykkösissä 100 kilpailua. Sadannen voittonsa hän saavutti Sotshissa ajetussa Venäjän osakilpailussa.

Kisan lopussa tuli sadekuuro. Hamilton oli sateen alkaessa toisena Lando Norrisin takana.

Sateen koventuessa Hamilton tunnusti lopulta realiteetit ja tuli varikolle hakemaan välikelin renkaat. Norris jatkoi itsepintaisesti radalla, mikä osoittautui virheeksi. Hänen oli tultava varikolle kierrosta ennen maalia ja putosi kisan lopputuloksissa seitsemänneksi.

McLaren-kuski Norris mokasi, mutta ajoi loistavan kilpailun. Hän halusi niin kovasti ensimmäistä voittoaan, mutta riski ei vielä kannattanut.

Toiseksi kisassa ajoi viimeisestä rivistä startannut Red Bullin Max Verstappen. Hän menetti kuitenkin MM-sarjan kärkipaikkansa. Hamilton johtaa Verstappenia nyt kahdella pisteellä.

Ferrarin Carlos Sainz ajoi kolmanneksi. Hän oli kisan alussa kärjessä, mutta ei pystynyt vastaamaan Norrisin ja Hamiltonin vauhtiin varikkokäyntinsä jälkeen.

Daniel Ricciardo ajoi McLarenillaan neljänneksi. Valtteri Bottas oli Mercedeksellään viides.

Bottas oli ottanut tahallisen rangaistuksen voimayksikön osien vaihdolla. Tarkoituksena oli pitää Verstappenia takana, mutta tässä Bottas ei onnistunut, kun Verstappen pyyhälsi näyttävästi ohi jättäen Bottaksen kuin nallin kalliolle.

Bottas sai ohituksen jälkeen vihaisen radioviestin tallipomoltaan Toto Wolffilta. Viitostila oli lopulta torjuntavoitto, mutta kisa Bottakselta muuten surkea esitys.

Kimi Räikkönen ajoi maaliin peräti kahdeksantena. Se oli Alfa Romeon kauden paras tulos. Räikköseltä suoritus oli kova.

Mercedekselle Sotshin Adlerin olympiapuiston rata sopii. Sotshissa on ajettu vuodesta 2014 lähtien ja Mercedeksellä on voitettu radalla joka kerta.

F1-kaudesta on ajamatta vielä seitsemän kilpailua. Seuraavaksi kisataan Turkin Istanbul Parkin radalla 10. lokakuuta.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jättiyllätys Sotshin F1-kisan aika-ajoissa – Valtteri Bottas iso pettymys

Kommentoi Facebookissa