Jättiyllätys Sotshin F1-kisan aika-ajoissa – Valtteri Bottas iso pettymys

Valtteri Bottas ajaa Mercedes-tallissa jo viidettä F1-kauttaan.

Valtteri Bottas ajaa Mercedes-tallissa jo viidettä F1-kauttaan. (Kuva AOP)

Valtteri Bottas jäi Sotshin F1-kisan aika-ajoissa seitsemänneksi. Paalulle ajoi yllätysmies Lando Norris.

FORMULA 1 McLarenin Lando Norris ajoi yllättäen paalupaikan Sotshin F1-kisan aika-ajoissa. Yhtä yllättävää oli, että Ferrarin Carlos Sainz ajoi toiseksi ja Williamsin George Russell kolmanneksi.

Yllätystuloksen mahdollisti rengasvalinta kuivuvalla radalla. Aika-ajojen merkittävä suosikki Valtteri Bottas epäonnistui renkaidensa lämmittämisessä ja jäi seitsemänneksi.

Bottaksen Mercedes-tallikaveri Lewis Hamilton oli tuloksissa neljäs kolhittuaan autoaan varikon sisäänmenorampilla. Hamilton oli suurin suosikki paalupaikalle.

McLarenin Daniel Ricciardo oli tuloksissa viides. Kuudenneksi sijoittui Alpinen kokenut Fernando Alonso.

Kimi Räikkösen osalta F1-kisan aika-ajot Sotshissa päättyivät ensimmäiseen osioon. Räikkönen oli sadeolosuhteissa ajetun aika-ajojakson tuloksissa 16:s ja karsiutui jatkosta ensimmäisenä ajajana.

F1-sarjan kärjessä oleva Max Verstappen ei ajanut aika-ajoissa nopeinta kierrosta ollenkaan. Moottorivaihdon takia hän starttaa joka tapauksessa takarivissä. Saman kohtalon kokee Nicholas Latifi.

Verstappen johtaa Hamiltonia MM-sarjassa viidellä pisteellä. Vaikka Hamilton epäonnistuikin aika-ajoissa, on hänellä hyvä sauma sunnuntaina nousta pisteissä Verstappenin edelle.

Aika-ajot ajettiin Sotshissa sadeolosuhteissa. Sunnuntain kisaan luvataan kuivaa keliä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Traaginen dokumentti tuo Michael Schumacherista esiin uusia puolia

Kommentoi Facebookissa