Liigan pronssimitalit ratkesivat jatkoajalla – Tapparalle seitsemäs perättäinen mitalikevät

Tomas Záborský ohjasi jatkoajalla ottelun ratkaisseen maalin ohi HIFK:n maalivahdin Atte Engrenin.

Tomas Záborský ohjasi jatkoajalla ottelun ratkaisseen maalin ohi HIFK:n maalivahdin Atte Engrenin. (Kuva AOP)

Jatkoajalle venyneen ottelun sankariksi nousi lopulta Tomas Záborský.

JÄÄKIEKKO Tappara ja HIFK päättivät kiekkokautensa, semifinaaleissa HPK:lle hävinnyt Tappara sekä Kärppiä vastaan tippunut HIFK kohtasivat pronssiottelussa. Helsinkiläiset lähtivät kauden päätösotteluun varsin repaleisella kokoonpanolla, mutta Tappara sai jalkeille lähestulkoon parhaan joukkueen.

Maalittoman avauserän jälkeen kotijoukkue otti ottelun haltuunsa, kun Niko Ojamäki ja Otto Rauhala viimeistelivät maalin mieheen toisessa erässä. HIFK kavensi ajassa 42.39 puolustaja Teemu Erosen playoffs-kevään kolmannella maalilla.

Kavennusmaalin jälkeen HIFK otti tukun jäähyjä peräkkäin, mutta joukkueen alivoima selvitti jokaisen tilanteen. Tapparan alivoima ei puolestaan ollut yhtä vahvaa, kun Juhani Tyrväinen tasoitti ylivoimalla lukemiksi 2–2, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä kolme ja puoli minuuttia.

Jatkoajalle venyneen ottelun sankariksi nousi lopulta Tomas Záborský, joka ajassa 75.11 ohjasi taidokkaasti Jarkko Malisen syötöstä kiekon ohi Atte Engrenin. Tappara vei pronssimitalit lukemin 3–2.

Mitali oli tamperelaisille seitsemäs perättäinen. Ottelu saattoi olla viimeinen peli Tapparassa luukkuvahtina olleelle 41-vuotiaalle maalivahdille Niklas Bäckströmille, jonka kasvattajaseura on HIFK.

  • Lähde Liiga

Lue myös: Jääkiekon liigamestaruuden ratkaisevat Kärpät ja HPK – Tapparan kuuden vuoden finaaliputki katkesi

Kommentoi Facebookissa