Liikennekäytöstä poistetulla ajoneuvolla ajaminen tulee kalliiksi – vakuutusmaksut peritään moninkertaisina

Onnettomuuden sattuessa omista henkilövahingoista ei saa korvauksia, jos liikennevakuutus on hoitamatta.

Onnettomuuden sattuessa omista henkilövahingoista ei saa korvauksia, jos liikennevakuutus on hoitamatta. (Kuva Fotolia)

Tavatessaan liikennekäytöstä poistetun ajoneuvon ajossa poliisi voi ottaa siitä kilvet pois.

LIIKENNE Liikennekäytöstä poistetulla ajoneuvolla ei saa ajaa lainkaan. Ajaminen tulee myös kalliiksi mahdollisen ajoneuvoveron sekä takautuvasti maksettavien korotettujen vakuutusmaksujen myötä.

Kun liikennekäytöstä poistetulla ajoneuvolla on käyttökiellosta huolimatta ajettu, vakuutusmaksut peritään moninkertaisina takaisin. Maksut lasketaan koko siltä ajalta, kun ajoneuvo on ollut poistettuna liikennekäytöstä, vaikka ajoneuvolla olisi ajettu luvatta vain yhtenä päivänä.

Tavatessaan käyttökiellossa olevan ajoneuvon ajossa poliisi voi ottaa siitä kilvet pois. Maksuseurauksia tulee huolimatta siitä, onko liikennevakuutus irtisanottu vai merkitty niin sanotusti passiiviseksi poiston ajaksi. Mikäli ajoneuvon liikennevakuutus on kokonaan irtisanottu, laiminlyöntimaksun perii Liikennevakuutuskeskus.

– Moni ei tiedä, että liikennevakuutuksen laiminlyöntimaksua ei lasketa oman ajoneuvon liikennevakuutuksen hinnan perusteella, vaan siinä käytetään Liikennevakuutuskeskuksen niin sanottuja riskilaskelmia. Vaikka olisi kuinka hyvät bonukset, ne eivät laiminlyönnin hintaan vaikuta, Liikennevakuutuskeskuksen perintäpäällikkö Vesa Korhonen varoittaa.

Onnettomuuden sattuessa omista henkilövahingoista ei saa korvauksia, jos liikennevakuutus on hoitamatta. Vakuutusyhtiöiden verkkopalveluissa on mahdollista hoitaa ajasta ja paikasta riippumatta muitakin ajoneuvoasioita vakuuttamisen lisäksi.

Ajoneuvon voi ilmoittaa verkossa maksutta ja nopeasti takaisin liikennekäyttöön. Myös omistajanvaihdosrekisteröinnin saa tehtyä vakuutusyhtiön verkkopalvelussa, jos sinun täytyy rekisteröidä ajoneuvo nimiisi.

– Suuri osa rekisteröi ajoneuvon erikseen käymällä esimerkiksi katsastusasemalla tai asioimalla Traficomin palveluissa otettuaan ajoneuvolle ensin liikennevakuutuksen. Kannattaa kuitenkin huomata, että nykyään kaikkien vakuutusyhtiöiden palveluissa on mahdollista hoitaa myös ajoneuvon rekisteröinti samalla, kun hoitaa liikennevakuutuksen kuntoon, vinkkaa vakuutuspäällikkö Lauri Linna Liikennevakuutuskeskuksesta.

Verkkoasiointia ajoneuvoasioissa kannattaa suosia myös koronavirustilanteesta johtuen.

Lue myös: Vakuutusyhtiön huijaamisen suosio on katoamassa – yhä harvempi rehvastelee kaverille

Kommentoi Facebookissa