Liikenneraittiuspäivänä poliisi valvoo tehostetusti – varaudu puhaltamaan

Poliisin keväällä ja syksyllä tekemien valtakunnallisten puhallusratsioiden mukaan alkoholirattijuoppojen määrä liikennevirrassa on pysynyt viime vuosina liki ennallaan,.

Poliisin keväällä ja syksyllä tekemien valtakunnallisten puhallusratsioiden mukaan alkoholirattijuoppojen määrä liikennevirrassa on pysynyt viime vuosina liki ennallaan ja jopa vähentynyt. (Kuva Fotolia)

Alkoholia alle rangaistavuuden maistelleiden määrä on kasvanut usean vuoden ajan.

LIIKENNE Liikenneraittiuspäivänä 6.6.2017 poliisilaitokset tekevät tehostettua rattijuopumusvalvontaa 24 tunnin ajan. Liikenteessä voikin varautua joutumaan puhaltamaan ratsiassa.

Poliisin keväällä ja syksyllä tekemien valtakunnallisten puhallusratsioiden eli R-tutkimusten mukaan alkoholirattijuoppojen määrä liikennevirrassa on pysynyt viime vuosina liki ennallaan, mutta alkoholia maistelleiden – puhalluskoetulos alle rangaistavuuden – määrä on kasvanut jo useamman vuoden.

– Kesä on aikaa, jolloin käytetään enemmän alkoholia eikä muisteta, että alkoholi ja autoilu eivät tosiaankaan sovi yhteen, vaan aiheuttavat kuolemia ja loukkaantumisia, poliisitarkastaja Heikki Ihalainen Poliisihallituksesta muistuttaa.

Vuoden 2016 tutkimuksessa 10 000 autoilijan otos toi esiin 13 rattijuoppoa ja 88 maistellutta. Edellisessä mittauksessa maistelleiden määrä oli ollut 71 ja vuonna 2012 vain 55.

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan vuonna 2016 tapahtui yhteensä 52 kuolemaan johtanutta rattijuopumusonnettomuutta.

Kommentoi Facebookissa