Avoimet Kylät -tapahtuma kokoaa yli 700 kylää – käy kylässä ja ylläty

Avoimet Kylät -tapahtuma kokoaa yhteen suomalaisia kyliä niin rannikolta kuin sisämaastakin.

Avoimet Kylät -tapahtuma kokoaa yhteen suomalaisia kyliä niin rannikolta kuin sisämaastakin. (Kuva Fotolia)

Teemapäivänä esitellään Suomen kylien toimintaa ja tutustutaan asukkaisiin.

SUOMI100 Avoimet Kylät -päivää vietetään lauantaina 10. kesäkuuta, jolloin yli 700 kylää ympäri Suomen toivottaa kaikki tervetulleiksi tutustumaan toimintaansa, asukkaisiinsa ja palveluihinsa. Teemapäivänä on kiva poiketa lähikylillä, tutustua itselle uusiin kyliin tai tehdä koko päivän kesäinen kiertoajelu maaseudun maisemissa.

Pop up -tyyliin toteutettu Avoimet Kylät saa sadoissa kylissä tapahtumaan vielä enemmän kuin normiarkena. Tarjolla on monipuolista ohjelmaa: toritapahtumia, kiertoajeluja, linturetkiä, lavatansseja, kisailuja, näyttelyitä, saunomista, kahvittelua sekä paljon paljon muuta.

– Kiireisessä arjessamme pop up -osallistuminen ja -tapahtumat kasvattavat suosiotaan. Avoimet Kylät on malliesimerkki tästä. Kaikille 700 kylälle ei tarvitse ehtiä, mutta käy edes yhdellä ja ylläty, yllyttää Suomen Kylätoiminta ry:n hallituksen puheenjohtaja Petri Rinne.

Teemapäivän tapahtumassa mukana olevat kylät löytyvät karttasovelluksesta, jonka avulla on näppärä selvittää, mitä tapahtuu ja missä. Kartta on Avoimet Kylät -tapahtuman nettisivuilla avoimetkylat.fi/kylat-kartalla/

Avoimet Kylät -päivänä esitellään paikallista elämänmenoa, tuodaan kylätoimintaa näkyväksi sekä markkinoidaan kyliä vierailu- ja asuinpaikkana. Näin lisätään positiivista mielikuvaa kylillä asumisesta ja muistutetaan maaseudun mahdollisuuksista. Pienet yhteisöt eivät suinkaan ole sulkeutuneita, vaan toivottavat tervetulleiksi uudet kyläläiset, vapaa-ajan asukkaat ja matkailijat.

Avoimet Kylät -päivä 10.6.2017 on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa. Juhlavuoden kantavaan teemaan ”Yhdessä” kylätoiminta sopii loistavasti. Asukkaiden yhteisöllisyys ja yksilöllisyys luo pohjan asumisen viihtyisyydelle. Avoimet Kylät on kylien, maakuntien ja Suomen Kylätoiminta ry:n yhteinen saavutus. Kylien tapahtumien järjestelyistä ja ohjelmista vastaavat kylien aktiiviset ihmiset, yhdistykset, yritykset ja toimijat.

Paitsi Avoimien Kylien -tapahtuma on lauantaina myös kyläkauppojen päivä. Kyläkauppapäivään osallistuu ympäri Suomen satoja pieniä myymälöitä, jotka järjestävät kukin asiakkailleen ohjelmaa ja tapahtumia kaupallaan. Kyläkauppapäivä muistuttaa lähipalveluiden merkityksestä, yhteisellä asialla olemisesta.

Kommentoi Facebookissa