Linja-auton jarrut pettivät moottoritien liittymässä? – Bussi suistui junaradalle, useita kuolleita

Onnettomuuspaikan raivaus on käynnissä. ja poliisi ohjaa liikennettä.

Onnettomuuspaikkaa raivattiin pitkään ja poliisi ohjasi liikennettä. (Kuvituskuva Fotolia)

Kaikki linja-autossa matkustajana olleet ovat Ruotsissa asuvia suomalaisia eläkeläisiä.

ONNETTOMUUS Tänään noin 14.50 aikaan Kuopion moottoritiellä etelän suunnasta tullut tilausajossa ollut linja-auto suistui moottoritien liittymästä junaradalle. Tämän hetken tietojen mukaan onnettomuudessa on menehtynyt neljä henkilöä.

Linja-auto oli tulossa etelän suunnasta ja poistui moottoritieltä Jynkän/Kolmisopen liittymästä. Linja-auton kuljettajan kertoman mukaan linja-auton jarrut olivat pettäneet liittymässä ja tästä syystä hän oli menettänyt linja-auton hallinnan. Linja-auto suistui kulkusuunnassaan oikealle päätyen kyljelleen junaradalle. Ennen suistumista linja-auto oli törmännyt kaikkiaan viiteen liittymässä olleeseen henkilöautoon. Kolmessa henkilöautossa olleet henkilöt loukkaantuivat törmäyksissä.

Onnettomuusbussissa oli alustavan tiedon mukaan noin 20 matkustajaa, joista tämän hetken tiedon mukaan neljä henkilöä on menehtynyt ja neljä on loukkaantunut vakavasti. Bussia kuljettanut vuonna 1951 syntynyt ylitorniolainen mies loukkaantui myös onnettomuudessa ja kaikki linja-autossa olleet on kuljetettu sairaalaan.

Kaikki linja-autossa matkustajana olleet ovat Ruotsissa asuvia suomalaisia eläkeläisiä. Seurue oli matkalla Kuopioon hotelli Rauhalahteen.

Onnettomuuspaikkaa raivattiin pitkään ja se on nyt saatu päätökseen. Onnettomuus häiritsi myös liikennettä Rauhalahden suunnasta Kolmisoppeen päin. Onnettomuuden vuoksi lisäksi junaliikenne on ollut poikki Kuopio ja Suonenjoen välillä.

VR:n tiedotteen mukaan junat korvataan toistaiseksi busseilla Kuopion ja Suonenjoen välillä. Korvaavat kuljetukset kestävät todennäköisesti koko perjantai-illan ja viivästyksiin matka-ajassa on hyvä varautua.

Omaisten tiedustelut sairaalasta numerosta 017 172 000, omaiset voivat mennä Kuopion yliopistollisen sairaalan auditorioon. Onnettomuuden vuoksi kriisiapua on järjestetty Kallaveden kirkolle tänään ja huomenna. Tänään kriisiapua järjestetään myös Kuopion Tuomiokirkossa.

  • EDIT 18.45: Onnettomuuspaikka on saatu raivattua.

Lue myös: Merihätään joutunut vesibussi oli täynnä matkustajia – kaikki ehdittiin pelastaa ennen aluksen uppoamista

Kommentoi Facebookissa