Linja-autossa oli matkustajina 20 lasta – vastaantulevien kaistalla ajanut henkilöauto törmäsi keulaan

Linja-auton kyydissä olleet lapset eivät loukkaantuneet onnettomuudessa.

Linja-auton kyydissä olleet lapset eivät loukkaantuneet onnettomuudessa. (Kuvituskuva Fotolia)

Henkilöautoa kuljettanut ulkomaalainen mies kuoli liikenneonnettomuudessa Sodankylässä.

ONNETTOMUUS Sodankylässä Valtatie 4:llä noin 30 kilometriä Sodankylästä pohjoiseen sattui lauantaina kello 17.30 aikoihin vakava liikenneonnettomuus. Onnettomuudessa olivat osallisina ulkomaalainen henkilöauto ja linja-auto.

Henkilöauto oli ajanut nelostietä etelän suuntaan, kun se toistaiseksi tuntemattomasta syystä ajautui vastaantulevien kaistalle ja törmäsi linja-auton keulaan. Linja-auton kuljettaja oli yrittänyt väistää vastaan tullutta autoa, mutta auto oli tästä huolimatta osunut linja-auton keulaan. Linja-auto suistui ojaan.

Henkilöauto rikkoutui törmäyksessä täysin ja autoa kuljettanut ulkomaalainen mies menehtyi välittömästi. Autossa matkustajana ollut ulkomaalainen nainen sai vakavan kallovamman ja hänet kuljetettiin Rovaniemelle Lapin keskussairaalaan.

Linja-autossa oli 25 matkustajaa, joista 20 oli lapsia. Yksikään lapsista ei loukkaantunut onnettomuudessa. Linja-auton kuljettaja ja yksi aikuinen matkustaja saivat sen asteisia vammoja, että heidät kuljetettiin Lapin keskussairaalaan.

Tapahtumahetkellä satoi lunta ja tien pinta oli liukas. Poliisi tutkii tapausta.

  • EDIT 30.10.: Henkilöautossa matkustajana ollut nainen kuoli onnettomuudessa saamiinsa vammoihin myöhään lauantai-iltana. Henkilöautossa olleet olivat liettualaisia, jotka olivat läpikulkumatkalla Suomen halki.

Kommentoi Facebookissa