Lisää suomalaisia valittiin Tokioon – joukossa Mira Potkonen ja Lizzie Armanto

Olympiarenkaat Tokion olympiastadionin edessä

Olympiarenkaat Tokion olympiastadionin edessä. (Kuva AOP)

Seitsemän suomalaisurheilijaa valittiin Tokion olympialaisiin. Olympiajoukkueen koko on nyt 34 urheilijaa ja parikymmentä suomalaista lisää saanee vielä kisalipun.

OLYMPIALAISET Suomen Olympiakomitean hallitus kokoontui 30. kesäkuuta ja vahvisti Huippu-urheiluyksikön tekemät tuoreimmat olympiavalinnat. Uusina niminä olympiajoukkueeseen liittyvät golfpelaajat Kalle Samooja, Sami Välimäki, Matilda Castren ja Sanna Nuutinen, jousiampuja Antti Vikström, nyrkkeilijä Mira Potkonen sekä rullalautailija Lizzie Armanto.

Tuoreimpien valintojen myötä Suomen joukkueeseen on nimettynä 34 urheilijaa 12 lajista. Muutamassa lajissa odotellaan vielä lopullisia tietoja rankingpaikoista.

– Joukkue kasvaa vielä varmuudella ainakin lukuisilla yleisurheilijoilla. Aikaikkuna tulosten tekemiseen sulkeutui vasta eilen, ja hetken aikaa menee ennen kuin lopulliset rankinglistat ovat valmiit. Muutama yleisurheilija olisi ollut valittavissa jo tässä vaiheessa, mutta päätimme yhdessä Suomen Urheiluliiton kanssa keskittää kaikki loput yleisurheiluvalinnat viimeiselle valintapäivälle, joka on 5. heinäkuuta, Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki kertoo Olympiakomitean tiedotteessa.

Mira Potkonen: ”Nyt on aika ulosmitata vuosien työ”

Mira Potkonen, 40, saavutti olympiapronssia Rio de Janeirossa 2016. Potkosen olympiaura päättyy Tokiossa, sillä kansainvälisten amatöörisääntöjen yläikäraja ylittyy tämän kauden jälkeen.

– Olympialaisiin pääsyn merkitys on minulle suuri. Suurin tavoite on käsillä, ja nyt on aika ulosmitata vuosien työ, alle 60-kiloisten sarjassa nyrkkeilevä Potkonen painottaa.

Potkosta on pidetty Tokion kisojen osalta yhtenä Suomen merkittävimmistä mitalitoivoista.

– Muistot Riosta ovat hyvät. Suuressa paikassa sain hyvät onnistumiset ja hienot matsit. Mutta edelleen jäi kova nälkä, Potkonen ilmoittaa.

Lizzie Armanto: ”Kokemus, jota en olisi koskaan osannut kuvitella”

Lizzie Armanto on yksi koko rullalautailuhistorian merkittävimmistä naisurheilijoista. Suomen edustusoikeuden alkuvuodesta 2019 saanut Armanto on kokenut ja saavuttanut lajissaan jo lähes kaiken mahdollisen, mutta Suomen edustaminen Tokion olympianäyttämöllä on uudenlainen kokemus.

– Tämä on ollut hullu vuosi, ja on vaadittu paljon, että olemme tässä pisteessä. Olen odottanut näitä kisoja jo pitkän aikaa, Armanto pohtii OlympiaCastin vieraana.

Rullalautailu on ohjelmassa olympialaisissa ensimmäistä kertaa. Armanto saa Tokion kisoissa aivan uutta yleisöä, jotka kuulevat hänestä ensimmäistä kertaa.

– On vaikea kuvitella, miltä tuntuu esiintyä olympianäyttämöllä. Minulla on kokemusta monenlaisista kilpailuista, mutta ei tällaisessa kontekstissa. Tuntuu mahtavalta edustaa kokonaista maata koko maailman katsoessa. Tuntuu, että tästä tulee sellainen kokemus, jota en olisi koskaan osannut edes kuvitella.

Armantoa pidetään naisten parkissa mitalisuosikkina.

Teksti Otto Palojärvi/ Olympiakomitean tiedote

Lue myös: Vahva yleisurheilukesä jatkuu – 44 vuotta vanha Suomen ennätys rikki

Kommentoi Facebookissa