Löytökissan pentuna syntyneen Onnin elämä on nyt onnellista – ”Meillä on aivan erityinen side”

Onni on osoittautunut uteliaaksi ja rohkeaksi kissanpojaksi.

Onni on osoittautunut uteliaaksi ja rohkeaksi kissanpojaksi. (Kuva Meri Lehtiö)

Vilkas ja omatoiminen Onni sai kodin hoitotätinsä Meri Lehtiön luota.

ELÄINSUOJELU Päivän Lehti kertoi keväällä vaasalaisesta Onni Armaksesta, pienestä kissanpojasta, jonka syntymää ei kukaan osannut edes odottaa.

Onnin äiti, arka ja pelokas Justiina on löytökissa, joka saatiin Vaasanseudun eläinsuojeluyhdistyksen kotihoitaja Meri Lehtiön hoiviin vain hetkeä ennen Onnin syntymää.

Olihan Onnillahan velikin, Sisuksi nimetty pikkuinen, joka siirtyi vain kahden päivän ikäisenä sateenkaarisillalle. Pikkuruinen Onni sen sijaan sinnitteli eteenpäin, vaikka Justiina-emon arkuus ja kissanpentua vaivanneet terveysongelmat loivat oman varjonsa arkeen.

– Onni sairastui flunssaan, mutta nopean ja asiantuntevan hoidon ansiosta lentsu saatiin onneksi selätettyä ja elämä palautui uomiinsa. Onni kasvoi hyvin, sillä pikkuisella oli ison pojan ruokahalu. Siinä vaiheessa, kun puntarin lukemat alkoivat nousta toivottuun suuntaan, tiesimme, että peloista pahimmat ovat takana, Meri taustoittaa.

Luja side hoitotätiin

Onni Armas kasvoi ja kehittyi. Silmät aukesivat, ensin toinen ja sitten toinen. Ja ruokakin maittoi entiseen tapaan. Onni osoittautui myös uteliaaksi ja rohkeaksi pikkupojaksi.

Merin mukaan koppa ei juurikaan pidätellyt tätä kaveria. Yli mentiin että heilahti ja tutkimusmatkat tuvassa pitenivät metri kerrallaan.

– Menoa ei haitannut myöskään niin sanottu swimmer legs -syndrooma, joka aiheutti sen, ettei minimiehen takajalat pysyneet menossa mukana. Onni tavallaan raahasi itseään eteenpäin. Asia korjaantui kuitenkin jumpalla ja jalkojen teippauksella. Nyt Onnin jalat ovat terveet ja erittäin vilkkaat, Meri kertoo hymyillen.

Pelokkaasta ja arasta Justiina-emosta on kuoriutunut kissaneiti, jonka äidinrakkaus on vertaansa vailla.
Pelokkaasta ja arasta Justiina-emosta on kuoriutunut kissaneiti, jonka äidinrakkaus on vertaansa vailla. (Kuva Meri Lehtiö)

Onni Armaksen ja Merin välille kehittyi niin luja side, että Meri adoptoi Onnin itselleen.

– Rakastan kaikkia kissojani, mutta Onni on ensimmäinen karvatassu, joka on syntynyt luonani. Olen saanut seurata ja olla mukana pikkuveijarin kaikissa elämänkäänteissä, joten tämä luo välillemme aivan erityisen siteen. En yksinkertaisesti halunnut luopua näin ihanasta pikkuisesta.

Täydellinen mammanpoika

Onnista on nyt kasvanut iso ja rohkea kissanpoika. Puolivuotiaan innokkuudella pitkäraajainen pikkumies tutustuu maailman ihmeellisyyksiin, haistelee, maistelee ja tietenkin myös osallistuu.

– Onni on valtavan sosiaalinen. Vieraatkin saavat osansa Onnin ylenpalttisesta ystävällisyydestä, sillä sellaista tulijaa ei ole olemassakaan, jonka syliin ei meidän Onni kiipeä. Ja pusut tulee tietenkin kaupan päälle, sillä tämä kaveri on varsinainen pusittelukone, Meri paljastaa naureskellen.

Vaikka Onni on kasvanut jo suuremmaksi, niin mieleltään tämä sydämen valtaaja on kuitenkin vielä hyvin pieni. Lähes joka ilta ennen nukkumaan menoa Onni keskeyttää leikkinsä ja kipaisee mammansa nisälle.

– Onhan se ihana ja vähän huvittavakin näy, kun Justiina imettää lähes itsensä kokoista kollipoikaa. No, Onni on täydellinen mammanpoika ja sellaisena saa pysyäkin.

Onni Armas rakastaa pyyteettömästi kaikkia, niin lajitovereitaan kuin ihmisystäviäänkin.
Onni Armas rakastaa pyyteettömästi kaikkia, niin lajitovereitaan kuin ihmisystäviäänkin. (Kuva Meri Lehtiö)

Mammanmaidon lisäksi Onni rakastaa myös raakaa lihaa, erityisesti possun sydäntä.

– Pojalla on todella hyvä ruokahalu ja kyllähän sitä energiaa tarvitaankin, sillä Onni rakastaa leikkimistä. Lempilajeja ovat erityisesti pallon vienti, haku, heittely ja piilottaminen. Hyvänä kakkosena tulee lelukeppien ympärillä pyöriminen, vienti, nouto ja kiskominen.

– Onni leikkii paljon yksin, mutta usein myös lajitoverinsa Miinan kanssa. Kaksikko on toistensa parhaimmat ystävät, vaikka kyllä Onni tulee toimeen muidenkin kissojen kanssa. Tai sanotaanko näin, että Onni tykkää kaikista, ihan kaikista, kärppäsistä lähtien.

Matka mummolaan

Onnilla on takanaan myös elämänsä ensimmäinen kesä, joka oli kaikkinensa hyvin jännittävä ja täynnä uusia ihania asioita. Erityisesti seikkailut parvekkeella olivat suuria löytöretkiä.

Yksi mieleenpainuvimmista kesämuistoista oli kuitenkin matka mummolaan. Siis oikea matka oikeaan mummolaan.

– Viikko maalla oli Onnille suuri elämys. Ja olihan se viikko mummillekin omanlaisensa elämys, sillä tämä kesävieras pisti tavat ja tavarat uuteen järjestykseen. Onni kun innostui leikkimään hieman väärillä asioilla. Mummolan verhot saivat Onnin käsittelyssä uuden, ilmastoidun muodon ja kukkapurkeissakin näkyi rouhea tassunjälki.

– Mutta, Onni on vienyt myös mumman sydämen, joten uutta vierailua odotetaan kovasti.

Lue myös: Onnin syntymä oli pieni ihme – löytökissana pelastetun emon ei edes tiedetty olevan tiineenä

Kommentoi Facebookissa