Lukko nousi kärkeen – SaiPa voitti heti Pekka Virran lähdettyä

Kuva Fotolia

SaiPan päävalmentaja Pekka Virta lähti joukkueen peräsimestä torstaina. Lauantaina SaiPa voitti Kärpät maalein 3-2.

JÄÄKIEKKO SM-liigassa oli vilkas lauantai ja kierros tarjosi myös ison yllätyksen. Sen tarjoili juuri valmentajaa vaihtanut SaiPa, joka yllätti Oulun Kärpät 3-2-lukemin.

Päävalmentaja Pekka Virran lähtö näytti piristäneen merkittävästi SaiPaa. Sarjataulukossa SaiPa jatkaa jumbona, mutta otti nyt kauden toisen voittonsa varsinaisella peliajalla.

Rauman Lukko nousi lauantaina SM-liigan kärkeen, kun se kaatoi HIFK:n 2-0. Ottelun jälkeen puhuttivat pelin lisäksi myös muut asiat. HIFK:n selvä maali hylättiin kolmannessa erässä.

HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen kertoi, ettei maalista löytynyt mitään vikaa, mutta tuomari ei voinut myöntää olleensa väärässä. Hän ei pyörtänyt päätöstään, vaikka katsoi tilanteen videolta.

Lukon päävalmentaja Marko Virtanen ei ottanut tilanteeseen sen suuremmin kantaa.

– En tiedä sitten siitä maalista. Niin kuin Ville tuossa sanoi, niin ehkä se menee sitten tuonne jonnekin lakipykäläviidakkoon, Virtanen kommentoi.

Virtasella oli asiaa kuitenkin sarjajärjestelmästä. Lukko pelasi eilen ja joutui alle vuorokauden sisään uudelleen askiin.

– Sarjajärjestelmästä pitää sanoa, että tää on kyllä syvältä. Me pelattiin eilen ja nyt pelasimme taas levännyttä vastustajaa vastaan. Kotipeleistä pitäisi olla jotain hyötyäkin. Sitten sanotaan, että on niitä muillakin. Niin on, mutta kun ei pitäisi olla! Me pelataan ammattilaissarjaa ja tää sama on vuodesta toiseen. Onhan se ihan käsittämätöntä, ettei tätä saada kuntoon! Ja tässä se nähtiin, mihin se johtaa. Me otettiin päätöserä vain vastaan ja olimme ihan purjeissa ja odotettiin koska tulee niskalaukaus, Virtanen tykitti.

Olli Jokisen valmentama Jukurit oli viime kauden sensaatio SM-liigassa, mutta tämä kausi ei ole alkanut hyvin. Lauantaina Jukurit matkusti Porin lauantai-illan huumaan Ässien vieraaksi ja kärsi kirvelevän 0-1-tappion.

Jukurit on kärsinyt nyt jo kolme tappiota putkeen ja on romahtanut 11 pisteellään jo toiseksi viimeiseksi sarjassa. Sen takana on enää vain SaiPa, joka otti ison voiton lauantaina.

Turussa TPS juhlisti tyylikkäästi 100-vuotista historiaansa ja kaatoi Ilveksen juhlaottelussaan 1-0. Ottelun ainoa maali syntyi vasta jatkoajalla ja siitä vastasi Jonne Tammela.

TPS:n juhlat olivat komeat. Jäällä kävi lukuisia TPS-legendoja Saku Koivun ja Juhani Tammisen johdolla. Turun juhlapelin yleisömäärä oli myös komea 9285 maksanutta katsojaa.

TPS on sarjassa nyt seitsemäntenä. Ilves on kolmantena.

Hämeenlinnassa KooKoo palasi kahden tappion jälkeen voittokantaan. KooKoo kaatoi HPK:n vieraskaukalossa 2-1-lukemin.

Järvi-Suomen derby oli KalPan heiniä. KalPa murjoi JYPin 5-2.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: Lukon mestaruushuumasta lähtöpasseihin SaiPasta – Pekka Virta rajussa vuoristoradassa

Kommentoi Facebookissa