Lukko voitti kärkiottelun – Kärppien tuskaan helpotusta

Kuva Fotolia

SM-liigan kärkijoukkue Lukko oli jälleen Pelicansia parempi voitettuaan maalein 2-1.

JÄÄKIEKKO SM-liigaa johtava Rauman Lukko ja Lahden Pelicans ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa. Jokainen ottelu on ollut maalin peli. Lukko kuittasi keskiviikkona kotonaan jo kolmannen kerran 2-1 -voiton Pelicansista.

Tappio oli samalla Pelicansille neljäs putkeen. Pelicans on sarjassa neljäntenä. TPS vaanii kolmen ja Kärpät neljän pisteen päässä.

– Erikoistilanteet ratkaisivat tämän pelin loppuviimein. Alivoima- ja ylivoimamaali, Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä viittasi Julius Mattilan ja Henri Ikosen viimeistelemiin osumiin.

Mattila vei isännät näyttävästi ylivoimalla johtoon ajassa 17.55. Henri Ikonen järjesti puolestaan alivoimalla Lukon kahden maalin johtoon, kun toista erää oli pelattu vain 11 sekuntia.

– Meillä on maalinteon tehokkuuden kanssa paljon tekemistä varsinkin näissä tosi kovissa kamppailupeleissä. Meillä on kovuuden kanssa iso steppi otettavana, Niemelä myönsi.

Kärppien ketsuppipullo avautui keskiviikkona Jukurien vieraana Mikkelissä. Kärpät palasi Liigassa kahden tappion jälkeen voittojen tielle tyylipuhtaasti 4-0 (0-0, 2-0, 2-0) -numeroin.

– Numerot 4-0. Siinä oli paljon hyvää. Hyvää puolustuspelaamista, erinomainen maalivahtipeli ja vain yksi jäähy. Kurinalaista pelaamista, Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki painotti ottelun lehdistötilaisuudessa.

Tehottomuus on ollut viime aikoina silmiin pistävää Kärppien pelissä.

– Ollaan pelattu viime aikoina hyvin, mutta tulos on kiertänyt, eikä olla saatu maaleja mistään. Nyt saatiin kaksi ylivoimaonnistumista ja neljä maalia, Marjamäki ynnäili huojentuneena.

Marjamäki alleviivasi, että kolmas erä oli heille hyvä testi 2-0 -johtoasemassa.

– Iso torjunta se rankkari Meriläiseltä (Leevi). Peli oli 0-2. Se olisi ollut ihan uusi peli, jos se olisi ollut 1-2. Mutta paljon hyviä asioita. Ei muuta, kiitos, Marjamäki päätti.

Helsingin IFK:n pisteputki SM-liigassa venyi keskiviikkona seitsemän ottelun mittaiseksi, mutta se oli laiha lohtu. JYP aiheutti helsinkiläisille katkeran 1-2-jatkoaikatappion.

HIFK oli pitkään täydessä pistepotissa kiinni, kun Eetu Koivistoinen viimeisteli komeasti toisen erän puolivälin jälkeen alivoimalla johtomaalin.

JYP otti kuitenkin ottelun lopussa maalivahdin pois ja se kannatti. Ajassa 58.52 Reid Gardiner laukoi 1-1-tasoituksen ja jatkoajalla sama mies upotti viime kevään seuransa.

HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen oli näreissään tuomaritoiminnasta. Hän sanoi suoraan, että erotuomarivalmentajalle on ottelun jälkeen asiaa.

– On joo. Kyllä siellä oli tosi kyseenalaisia ratkaisuja tänään. Ne pitää käydä läpi oikein huolella. Tässä on ilmeisesti jo ennen peliä ja pelin aikanakin ollut jonkinlaista vaikuttamista, mutta katsotaan nyt, mitä erotuomarivalmentaja sanoo, Peltonen sanoi Sport Contentille.

HIFK:n pisteputki sai kuitenkin tappiosta (ja tuomareista) huolimatta jatkoa. HIFK on napsinut nyt seitsemästä edellisestä ottelustaan pisteitä. Keskiviikon otteisiin Peltonen ei ollut kuitenkaan tyytyväinen.

– Varmasti tulee jonkinlaista aaltoliikettä senkin suhteen ja tänään ei ollut kyllä mun mielestä meiltä hyvä peli. Ei päästy siihen, minne haluttiin ensimmäisen erän osalta ja toisessa erässä jotain saatiin vähän korjattua, mutta ei kuitenkaan ihan sitä meidän peliä. Rytmi oli vähän hukassa, mutta oli se myös JYPin ansiota. Eivät he paljoa antaneet ja niinhän se tässä sarjassa on, että pitää olla ihan ytimessä niin luonteen, tunteen kuin myös sen pelin suhteen. Tänään me ei siihen pystytty. Parempaan kyllä pystytään, tänään jäi kyllä vähän vaajaaksi, Peltonen harmitteli.

Kierroksen muissa otteluissa HPK kukisti Hämeenlinnassa KalPan 6-2 ja Ässät Porissa liigajumbo SaiPan 4-2.

Teksti Kari Aho ja Ville Hirvonen

Lue myös: Jokerit vailla hallia – Hjallis Harkimon satutarina muuttui tragikomediaksi

Kommentoi Facebookissa