Lukutaito on kansalaistaito – yli 100 digilehteä on kaikille auki teemaviikon ajan

Virtuaalivierailulla kirjastoissa on mukana niin runoilijoita, historioitsijoita kuin lastenkirjailijoita.

Virtuaalivierailulla kirjastoissa on mukana niin runoilijoita, historioitsijoita kuin lastenkirjailijoita. (Kuva Fotolia)

Lukuviikko tarjoaa lukemiseen ja lukutaitoon innostavia sisältöjä ja yllättäviä näkökulmia.

LUKEMINEN Lukuviikko 5.-11.4.2021 on lukutaidon teemaviikko, jonka tavoitteena on nostaa esiin ajankohtaisia kysymyksiä lukemisen ja lukutaidon ympäriltä. Lukuviikko tarjoaa ammattilaisille ja suurelle yleisölle lukemiseen ja lukutaitoon innostavia sisältöjä ja yllättäviä näkökulmia.

Lukuviikon aikana kirjastot ja koulut ympäri Suomen juhlivat lukemista erilaisilla tempauksilla ja tapahtumilla, kirjailijavierailuilla ja pidennetyillä aukioloajoilla.

Esimerkiksi tekijänoikeusjärjestö Sanaston virtuaalisella kiertueella työstään kertoo 15 kotimaista kirjallisuuden tekijää: joukossa muun muassa kirjailijat Juha Itkonen, Johanna Sinisalo, Katariina Vuori, Monika Fagerholm sekä suomentaja Laura Jänisniemi. Mukana on niin runoilijoita, historioitsijoita kuin lastenkirjailijoita.

Samassa yhteydessä vietettävällä Aikakauslehtiviikolla yli 100 digilehteä on kaikille auki teemaviikon ajan, lukija voi valita pitkiä ja pätkiä juttuja lukemattomista eri aiheista.

Lukuviikkoa on juhlittu jo yli 40 vuotta, perinne aloitettiin Lukusunnuntaina vuonna 1977. Varsinaista Lukuviikkoa on vietetty vuodesta 1997.

Lue myös: 10 syytä miksi lukeminen kannattaa – hyötyä elämässä menestymiseen

Kommentoi Facebookissa