Luontoa, kulttuuria ja politiikkaa

Tietokirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokkaita voi tänä vuonna myös yleisö äänestää.

Nämä ovat tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokkaat.

KIRJAT Tämän vuoden tietokirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokkaina olevat kuusi teosta on valittu. Ehdokkaissa on sekä suuren yleisön kirjoja kuten luontokirja karhusta, että erikoisalaa syvemmin pohtivia kuten politiikan lukutaitoa käsittelevä teos.

Ehdokkaiksi kolmihenkinen raati valitsi Heikki Aittokosken Kuolemantanssi – Askeleita nationalismin Euroopassa (HS-kirjat), Vesa Heikkisen ja Tapio Pajusen Kansalaistaito – Miten politiikkaa voi ymmärtää, jos sitä voi ymmärtää? (Teos), Marjo Kaartisen, Hannu Salmen ja Marja Tuomisen Maamme – itsenäisen Suomen kulttuurihistoria (SKS), Harri Kalhan Rut Bryk: Elämän taide (EMMA), Mari Mannisen Yhden lapsen kansaKiinan salavauvat, pikkukeisarit ja hylätyt tyttäret (Atena) sekä Kimmo Ohtosen Karhu – voimaeläin (Docendo).

Raatiin kuuluivat puheenjohtajana toimittaja Anna-Stina Nykänen ja jäseninä professori Kustaa Vilkuna sekä kirjastonjohtaja Ulla Nygren. Kuudesta ehdokkaasta voittajan valitsee kirjailija, elokuvaohjaaja Jörn Donner.

Palkinto julkistetaan torstaina marraskuun 24. päivänä, joka on ensimmäistä kertaa kaikkien Finlandia-kirjallisuuspalkintojen julkistuspäivä. Jokaisen palkinnon arvo on 30 000 euroa.

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden ehdokkaat tulevat julki keskiviikkona 2.11. ja kaunokirjallisuuden palkintoehdokkaat julkistetaan perjantaina 4.11.2016.

Uutta tämän vuotisessa kirjallisuuden Finlandia-kisassa on, että myös yleisö pääsee tällä kertaa äänestämään ehdokastaan. Yleisöäänestyskone aukeaa viimeisen ehdokasasettelun julkistamisen jälkeen tämän viikon perjantaina ja jatkuu marraskuun 20. päivään asti. Lukijoiden suosikit julkistetaan 22.11.

Kommentoi Facebookissa