Maailman vanhin matkanjärjestäjä konkurssiin – matkoilla parhaillaan myös lähes 3000 suomalaista

Suomesta oli lähdössä yhtiön matkalle tänään yli 500 matkustajaa, palaavia oli lähes saman verran.

Suomesta oli lähdössä yhtiön matkalle tänään yli 500 matkustajaa, palaavia on lähes saman verran. (Kuva AOP)

Tjäreborgin omistajakonsernin konkurssilla on välittömiä vaikutuksia lentoliikenteeseen.

TALOUS Tjäreborgin omistajakonserni Thomas Cook Group hakeutuu konkurssiin. Asialla on välitön vaikutus konsernin lentoyhtiön Thomas Cook Airlines Scandinavian lentoihin maanantain aikana. Aamulento Kyprokselle Helsingistä on jo ehditty perua.

Yli 19 miljoonaa ihmistä matkustaa vuosittain jollakin Thomas Cook Groupiin kuuluvalla matkanjärjestäjällä. Suomen kolmanneksi suurin matkanjärjestäjä Tjäreborg on osa Thomas Cook Group -konsernia.

Maanantaina Tjäreborgin matkalle oli Suomesta lähdössä 525 matkustajaa. Suomeen palaavia matkustajia on 413. Asiakkaita lomakohteissa Suomesta on yhteensä 2884 henkeä ja maanantain aikana oli määrä lähteä viisi tilauslentoa.

– Olemme äärimmäisen pahoillamme tilanteesta ja asiakkaillemme aiheutuvasta harmista ja mielipahasta. Viimeiseen asti pyrimme järjestämään asioita niin, että lennot olisi voitu lentää. Se osoittautui kuitenkin mahdottomaksi ja maanantain lennot on pakko perua, sanoo Magnus Wikner, Thomas Cook Northern Europen konsernijohtaja.

Tjäreborgin ja sen pohjoismaisten sisaryhtiöiden omistajakonserni, Lontoon pörssissä noteerattu Thomas Cook Group tiedotti varhain tänä aamuna, että suunniteltu pääomajärjestely ei ole tullut hyväksytyksi, vaan Thomas Cook PLC on ajautunut konkurssiin.

Tjäreborg sanoo keskittyvänsä nyt huolehtimaan asiakkaista. Suomalaisasiakkaiden matkoja suojelee matkapakettilaki ja vakuusrekisteri, mutta ongelmilta ei otaksuttavasti vältytä.

Thomas Cook on maailman vanhin matkanjärjestäjä ja eri puolilla maailmaa sen matkalla on noin 600 000 turistia. Britanniassa ollaankin käynnistämässä Matterhorn-operaatiota, jonka tarkoituksena on tuoda kotimaahan yli 150 000 konsernin matkalla olevaa matkustajaa.

Lue myös: Mitä esineitä lentokoneen käsimatkatavaroihin saa ottaa – sallitaanko sukkapuikot tai sähkötupakat?

Kommentoi Facebookissa