Maailmanmestaruudet varmistuivat Walesin MM-rallissa ja Meksikon F1-kisassa – kaudet jatkuvat edelleen

Lewis Hamilton varmisti maailmanmestaruuden, mutta nuori Max Verstappen vei Meksikon GP:n nimiinsä. Toiseksi ajoi Suomen Valtteri Bottas ja kolmanneksi maanmies Kimi Räikkönen.

Lewis Hamilton varmisti maailmanmestaruuden, mutta nuori Max Verstappen vei Meksikon GP:n nimiinsä. Toiseksi ajoi Suomen Valtteri Bottas ja kolmanneksi maanmies Kimi Räikkönen. (Kuva Mercedes AMG Petronas)

Molemmat suomalaiset nousivat palkintopallille alusta asti dramaattisessa formulakisassa.

MOOTTORIURHEILU Meksikossa ajettu kauden kolmanneksi viimeinen F1-osakilpailu tarjosi draamaa koko rahan edestä. Voittoon ajoi Max Verstappen, molemmat suomalaiset nousivat palkintopallille ja maailmanmestariksi kruunattiin Lewis Hamilton.

Osakilpailu oli jännitysnäytelmää heti alusta saakka, kun kolmannesta ruudusta startannut Mercedeksen Lewis Hamilton ja paalulta lähtenyt Ferrarin Sebastian Vettel osuivat toisiinsa jo ensimmäisellä kierroksella. Hamilton joutui nilkuttamaan varikolle tyhjällä renkaalla ja Vettel vaihtamaan rikkoutuneen etusiiven.

Kaksikko tippui häntäpäähän ja lopulta britti sijoittui yhdeksänneksi ja Vettel neljänneksi, mikä tarkoitti, että Hamilton kruunattiin jo neljännen kerran maailmanmestariksi. Kauden kolmanneksi viimeisen osakilpailun voiton nappasi Red Bullin Max Verstappen, joka nousi toisesta ruudusta kärkeen heti startista puskettuaan väkisin ohi Vettelistä.

Toiseksi ajoi neljännestä ruudusta startannut Mercedeksen Valtteri Bottas ja kolmanneksi Ferrarin Kimi Räikkönen, joka starttasi kisaan maanmiehensä perästä. Mercedes varmisti samalla myös tallien maailmanmestaruuden. F1-kausi jatkuu kahden viikon päästä Brasiliassa.

Walesin MM-rallissa Jari-Matti Latvala jäi niukasti palkintokorokkeen ulkopuolelle. Ranskalainen Sebastien Ogier juhlisti sen sijaan sunnuntaina viidettä perättäistä maailmanmestaruuttaan rallin WRC-luokassa. Hän sijoittui Walesin MM-rallissa kolmanneksi.

Walesin rallin voittoon ajoi Ogierin tallitoveri Elfyn Evans, joka voitti kilpailun lähes 40 sekunnin erolla verrattuna toiseksi tulleeseen Hyundain Thierry Neuvilleen. Ogier jäi Evansista 45 sekuntia. Ogierin talli M-Sport varmisti sunnuntaina niin ikään valmistajien maailmanmestaruuden.

Toyotan Jari-Matti Latvala jäi viiden sekunnin päähän kolmannesta sijasta ja sijoittui siis lopulta Walesin MM-rallissa viidenneksi.

– En olisi voinut ajaa kovempaa, ja annoin viikonloppuna kaikkeni. Tämä ei ollut mikään täydellinen kilpailu meille, mutta olemme tyytyväisiä, että saimme kerrytettyä vähän pisteitä ja tiedämme, missä parantaa seuraavaksi, Latvala kommentoi tiiminsä puolesta.

Esapekka Lappi oli yhdeksäs. WRC2-luokassa Juuso Nordgren oli viides ja Kalle Rovanperä 15. Rovanperä ajoi ulos ja hänen autostaan rikkoutui jäähdytin, mutta 17-vuotias nuorukainen pääsi jatkamaan ralli2-säännön turvin.

MM-rallikausi jatkuu 16.–19. marraskuuta Australiassa.

  • Lähde Moottoriurheilu.tv

Kommentoi Facebookissa