Maanteillä on nyt paikoin todella liukasta – pieni lapsi menehtyi liikenneonnettomuudessa

Poliisilla ei ole tässä vaiheessa tietoa minkä johdosta onnettomuusauto oli joutunut vastaantulevan liikenteen kaistalle.

Poliisilla ei ole tässä vaiheessa tietoa minkä johdosta onnettomuusauto oli joutunut vastaantulevan liikenteen kaistalle. (Kuva Fotolia)

Kolmen auton kolarissa valtatie 8:lla Uudessakaarlepyyssä kuoli 10 kuukauden ikäinen lapsi.

ONNETTOMUUS Tänään aamulla noin 07.00 aikaan tapahtui valtatie 8:lla Uudenkaarlepyyn kunnassa kolmen henkilöauton välinen liikenneonnettomuus. Onnettomuudessa menehtyi 10 kuukauden ikäinen lapsi. Tapahtumapaikka on muutama sata metriä Monåntien risteyksestä etelään.

Poliisin alustavan tiedon mukaan onnettomuusauto, jossa oli matkustanut kaksi aikuista ja menehtynyt lapsi, oli tullut pohjoisesta kohti Vaasaa, jolloin auto oli tuntemattomasta syystä kulkeutunut vastaantulevan liikenteen kaistalle ja siellä törmännyt pohjoiseen matkalla olleeseen henkilöautoon.

Lapsen vanhemmat on viety Vaasan keskussairaalaan ja poliisilla ei ole antaa tarkempia tietoja heidän tilastaan. Poliisilla on syytä epäillä, että menehtynyt lapsi on ollut äitinsä kanssa onnettomuusauton takapenkillä. Menehtynyt lapsi oli ollut turvakaukalossa kiinni ja oli törmäyksessä pysynyt kaukalossa sen turvavöitten avulla. Poliisilla ei ole tässä vaiheessa tietoa siitä onko itse kaukalo ollut kiinni. Perhe on kotoisin Pedersören kunnasta.

Esitutkinnassa ilmenevien tietojen perusteella on epäiltävissä, että auto jossa menehtynyt lapsi oli, on ohittanut edellä ajavaa autoa ja tällöin vastaantulevan liikenteen kaistalla kolaroinut vastaan tulleen auton kanssa. Tapahtumapaikalla on ohituskielto merkitty keltaisella sulkuviivalla. Tieosuudella on liukasta.

Pohjoiseen menevässä autossa matkusti yksi henkilö, vuonna 1999 syntynyt mies, joka kuljetettiin Vaasan keskussairaalaan. Poliisilla ei ole tarkempia tietoja henkilön vammojen vakavuudesta. Vaasan suunnalta samanaikaisesti tullut kolmas henkilöauto törmäsi tapahtuneen yhteenajon jälkeen edellä mainittuihin autoihin. Tämän auton kuljettaja ei loukkaantunut onnettomuudessa.

Oikeuskirjallisuuden mukaan voidaan epäillä törkeän liikenneturvallisuuden vaarantamista jos moottorikäyttöisen ajoneuvon kuljettaja törkeästä huolimattomuudesta ryhtyy ohittamaan näkyvyyden ollessa turvallisen ohitukseen riittämätön taikka ohituksen muuten ollessa kielletty ja jos teko voidaan katsoa olevan omiaan aiheuttamaan vakavaa vaaraa toisen hengelle ja terveydelle.

Edellä kirjatuilla perusteluilla on esitutkintaviranomainen lähtenyt tutkimaan tapahtumaa törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja törkeänä kuolemantuottamuksena.

  • EDIT 12:00 ja 16:16 Poliisin tarkennus mieshenkilön iästä ja turvakaukalon osuudesta sekä tieto ohituksesta

Kommentoi Facebookissa