Malmön ampumavälikohtauksessa kuolonuhreja – poliisi epäilee rikollisjengien välienselvittelyä

Poliisi sulki ampumisen tapahtumapaikan Malmön keskustassa teknisen tutkinnan johdosta.

Poliisi sulki ampumisen tapahtumapaikan Malmön keskustassa teknisen tutkinnan johdosta. (Kuva AOP)

Useita haavoittui, kolme loukkaantuneista miehistä menehtyi myöhemmin sairaalassa.

RUOTSI Etelä-Ruotsissa Malmön keskustassa Drottninggatanilla tapahtui eilen illalla kahdeksan jälkeen ampumavälikohtaus. Silminnäkijöiden mukaan tummasta autosta ammuttiin internet-kahvilasta poistuvaa miesryhmää automaattiaseella.

Malmön poliisi kertoo 18-vuotiaan miehen ja 29-vuotiaan miehen menehtyneen sairaalassa, kolmas loukkaantunut mies menehtyi aamulla. Ampumisessa haavoittui lisäksi kolme henkilöä, jotka kaikki ovat miehiä. Ruotsalaismedioiden mukaan ainakin kolmella miehistä on rikollistausta.

Poliisi etsii ampumisessa mahdollisesti käytettyä ajoneuvoa. Poliisin tiedottaja Fredrik Brattin mukaan tapauksessa ei ole viitteitä terroritekoon, vaan kyseessä on todennäköisesti rikollisten välienselvittely.

Poliisi on sulkenut tapahtumapaikan, jossa tehdään teknistä tutkintaa. Lisäksi kuulustellaan silminnäkijöitä, joiden mukaan automaattiaseen laukauksia olisi kuulunut parikymmentä. Osa laukauksista osui läheisen rakennuksen ikkunoihin.

Malmön poliisi kertoo tutkivansa tapauksia murhina ja murhayrityksinä. Poliisi toteaa, että tavallisten ihmisten ei pidä olla tapauksesta huolissaan.

Ruotsin poliisijohto on aikaisemmin avoimesti raportoinut maassa olevan 53 ongelmallista aluetta, joissa rikollisuus vaikeuttaa jo tavallisten ihmisten arkea. Kyseiset alueet ovat maahanmuuttajavaltaisia ja koulutustasoltaan alhaisempia kuin muut Ruotsin lähiöt.

Varsinkin Etelä-Ruotsin suurten kaupunkien lähiöt ovat rikollisjengien reviirejä, joiden hallinnasta ja huumekaupasta käydään väkivaltaista jengisotaa ja joissa ampumistapaukset ovat jo lähes arkipäivää.

  • EDIT 12.00: Päivitetty kolmas menehtynyt

Lue myös: Poliisi ampui, autoja poltettiin, kauppoja ryöstettiin mellakoissa – Ruotsissako rauhallista?

Kommentoi Facebookissa