Manserockin monitoimimies on poissa – Mika Sundqvist menehtyi vaikeaan sairauteen

Mika Sundqvistista on julkaistu Vesa Kontiaisen kirjoittama elämäkerta Suomirockin sekatyömies.

Mika Sundqvistista on julkaistu Vesa Kontiaisen kirjoittama elämäkerta Suomirockin sekatyömies. (Kuva Bazar Kustannus)

Mika Sundqvist on vaikuttanut lukuisilla tunnettujen artistien albumeilla.

MUSIIKKI Musiikintuottaja ja muusikko Mika Sundqvist on kuollut 74-vuotiaana vaikeaan sairauteen. Monen suomalaisen kappaleen taustalla vaikuttanut mies menehtyi lauantain vastaisena yönä kotonaan Kihniössä.

Sundqvist toimi aluksi muusikkona iskelmäyhtyeissä, kunnes 1970-luvulla saavutti suosiota Manserockin nousukiidossa Alwari Tuohitorvi -yhtyeen basistina. Sundqvist saavutti soolourallaan myös Syksyn sävel -kilpailun voiton ja hänen tunnetuin kappaleensa on Moottoripyörä on moottoripyörä.

Suurin vaikutus Mika Sundqvistilla on ollut kuitenkin tuottajana ja äänittäjänä lukuisilla tunnettujen artistien albumeilla. Hänen MSL-studiollaan on äänitetty muun muassa Juice Leskisen, Eppu Normaalin, Popedan, Yön ja Mikko Alatalon levytyksiä.

– Hän oli erittäin tärkeä henkilö koko suomalaisen rock-musiikin historiassa. Voisi sanoa, että hän oli myös nuorison kouluttaja, kun punkbändit tulivat äänittämään musiikkia ja Mika opetti heille, miten kitarat viritetään, Mikko Alatalo muistelee Ylelle.

Mika Sundqvistista on julkaistu myös Vesa Kontiaisen kirjoittama elämäkerta Suomirockin sekatyömies (Bazar).

Juicen pisimmällä kappaleella, junaa odotellessa kirjoitetulla Bluesia Pieksämäen asemalla tulee hiljalleen soittimien lisääntyessä myös tunnettuja muusikoita mukaan.

Hyvä näin, mutta lisää tahdon vieläkin

Pistän kävelemään tuohon Mika Sundqvistin

Vihelläs tahti taikka kuus

Tää biisi on Pieksämäen asemalla blues

Lue myös: Aki Kaurismäen elokuvat ovat rakentaneet Suomi-kuvaa Japanissa – ”Ihmisten hiljaisuus nähdään osoituksena samankaltaisuuksista”

Kommentoi Facebookissa