Mari Laukkasen koskettava taistelu – voitto omistettiin kuolleelle valmentajalle

Mari Laukkasen kisat Holmenkollenilla ovat olleet täynnä ilon ja surun kyyneleitä.

Mari Laukkasen kisat Holmenkollenilla ovat olleet täynnä ilon ja surun kyyneleitä. (Kuva AOP)

Ampumahiihtäjämme otti toisen maailmancup-voittonsa Holmenkollenilla surunauha käsivarressaan.

AMPUMAHIIHTO Ampumahiihtäjä Mari Laukkanen saavutti eilen uransa ensimmäisen maailmancupin osakilpailuvoiton pikakilpailussa, ja pääsi siksi lähtemään tänään takaa-ajokisassa ensimmäisenä ladulle.

Holmenkollen jää varmasti muistoihin, eikä ainoastaan siksi, että hän tapasi eilen Norjan kuninkaan. Mari Laukkanen oli aivan uskomattomassa kunnossa sekä ampumapaikalla että hiihtoladulla. Suomalainen ampui puhtaasti kaikki taulut alas kolmessa ensimmäisessä ammunnassa, vain viimeisellä pystypaikalla tuli yksi sakkokierros.

Neljäntenä kisaan lähtenyt Tsekin maailmanmestari Gabriela Koukalova ohitti matkalla edellään olleet ranskalaiset, mutta Laukkaselle hänkään ei mahtanut mitään. Eroa oli tiukimmillaan vain 10 sekuntia, mutta maalissa se oli jälleen venynyt 26,5 sekuntiin.

Voitto oli Mari Laukkaselle tunteikas, sillä aamulla hän oli kuullut maajoukkueen ammuntavalmentajan Asko Nuutisen menehtyneen sairauskohtauksen seurauksena. Liikuttunut voittaja kertoi tunteistaan Yleisradion haastattelussa.

– Ajattelin tänään Askoa koko kisan ajan. Lähetän terveiset ylös. Hän on uskonut minuun koko urani ajan. Haluan ajatella, että hän näki eilisen ja jollakin tavalla myös tämän.

Laukkasen hihassa oli surunauha, jota hän kosketti tullessaan maalin ja kohotti kätensä ylös, osoittaen kohti taivasta.

– Suru on kova kaikilla. Maaliviivan terveiset olivat hänelle koko joukkueelta.

Kaisa Mäkäräinen korjasi hieman eilistä epäonnistumistaan. Kaisa teki hienon nousun ja tuli maaliin seitsemäntenä tiukassa taistelussa Italian Dorothea Wiererin kanssa, 1 minuutin ja 51 sekuntia Laukkasesta jääneenä.

  • Edit 15.15: Lisätty Mari Laukkasen kommentit

 

Kommentoi Facebookissa