Maria Huntington rikkoi Dohan MM-rajan – Suomen historian kolmanneksi paras tulos!

Maria Huntington on rikkonut Dohan MM-kisojen tulosrajan seitsenottelussa.

Maria Huntington on rikkonut Dohan MM-kisojen tulosrajan seitsenottelussa. (Kuva All Over Press)

Maria Huntington otteli ennätyspisteensä 6339 saavuttaen samalla MM-kisapaikan.

YLEISURHEILU Kalevan kisojen lauantain tähti oli seitsenottelija Maria Huntington. Hän otteli Lappeenrannassa kauden kotimaisen kärkituloksen 6339 pistettä, jolla rikkoi myös Dohan MM-kisojen tulosrajan.

Huntingtonin tulos on myös 22-vuotiaiden Suomen ennätys. Kyse on Suomen historian kolmanneksi parhaasta tuloksesta seitsenottelussa. Edellä olevista Satu Ruotsalainen otteli Tokion MM-kisoissa 1991 Suomen ennätyksen 6404 ja Tiia Hautala otteli Sevillan MM-kisoissa 1999 pisteet 6369.

Dohan MM-rajan rikkomisen Huntingtonilla varmisti ennätysjuoksu 800 metrillä ajalla 2.20,27.

Hertta Heikkisen kanssa oli sovittu, että hän lähtee 1.06:n vauhtiin ensimmäisellä kierroksella ja minä lähden peesiin ja aika hyvin se meni, Huntington kommentoi SUL:n tiedotteessa.

Huntingtonin kilpailukausi jatkuu Dohan MM-kisojen myötä lokakuulle.

– Nyt on edessä kahden viikon ylimenokausi ja sen jälkeen pannaan uusi harjoitusjakso päälle ja rakennetaan kuntoa MM-kisoihin, Huntington sanoo.

Tokion 2020 olympiakisojen tulosraja on 6420 pistettä. Se vaatisi Huntingtonilta Suomen ennätystä.

– On se mahdollista jos laskee yhteen minun eri lajien ennätykset, mutta sen näkee saako siellä sitten ottelussa kasaan seitsemän lajia niin hyvin, Huntington sanoo viitaten Dohan MM-kisoihin.

Universiadeissa Napolissa heinäkuussa kultaa pisteillä 6209 otellut Miia Sillman oli Kalevan kisoissa toinen pisteillään 6048.

– Keihäässä kädessä oli tuntemuksia ja se verotti tulosta. Kädelle olisi pitänyt tehdä jotakin jo syksyllä, mutta nyt se on varmaan edessä, Sillman sanoi.

Sillman viittasi kyynärpäävaivaan, joka on käytännössä estänyt keihäänheiton harjoittelun. Lappeenrannassa Sillmanin kiusana olivat myös vatsakrampit.

– Tärkeintä tässä oli itsensä voittaminen ja uran toinen 6000 pistettä ylitys, vaikka pohjalla onkin pieni pettymyksen tunne, Sillman sanoi.

Jutta Heikkinen oli kolmas ja Hertta Heikkinen neljäs. Sisarukset ottelivat uudet ennätyksensä 5952 ja 5926 pistettä. Ensi vuoden EM-kisoihin Suomen joukkueeseen on kova kilpailu kolmesta paikasta.

Kalevan kisoissa keihäässä Heidi Nokelainen voitti kultaa tuloksella 58,70. Se on kauden kotimainen kärkitulos, mutta kansainvälisestä kovemmasta tasosta vielä kaukana.

3000 metrin estejuoksuissa saatiin tutut mestarit, jotka nähdään tulessa myös Dohassa. Topi Raitasen voittoaika oli 8.45,92 ja Camilla Richardssonin 9.44,21.

Moukarissa tällä kaudella historian ensimmäisenä suomalaisnaisena yli 70 metriä heittänyt Krista Tervo otti odotetusti kullan. Hänen voittotuloksensa oli 69,58, joka on myös Kalevan kisojen uusi ennätys.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Taika Koilahti hyvin lähelle Dohan MM-rajaa – aitafinaalin tulostaso heikko

Kommentoi Facebookissa