Marika Teini suunnisti upeasti MM-hopeaa – ensimmäinen henkilökohtainen MM-mitali!

Marika Teini avasi Suomen mitalitilin suunnistuksessa MM-kisoissa Latviassa.

Marika Teini avasi Suomen mitalitilin suunnistuksessa MM-kisoissa Latviassa. (Kuva AOP)

Aikaisemmin MM-kisoissa viestipronssia saanut suunnistaja voitti toukokuussa EM-kultaa.

SUUNNISTUS Suunnistaja Marika Teini avasi Suomen mitalitilin MM-Latviassa ottamalla keskimatkan hopeaa. Mitali oli toukokuussa EM-kultaa voittaneelle Teinille ensimmäinen henkilökohtainen MM-mitali.

Teini kommentoi tehneensä ”hallitun perussuorituksen”. Jännitystä kilpailuun toi myös se, että yksi kilpailun ennakkosuosikeista, Ruotsin Tove Alexandersson sortui isoihin virheisiin, jollaisia ei pitkään aikaan ole MM-tasolla nähty. Kaksinkertainen keskimatkan maailmanmestari juoksi kolmannen rastin ohi ennen kuin huomasi virheensä, ennakkosuosikin kisa päättyi hylkäykseen.

– Tätä ei varmaan saisi sanoa, mutta kyllä minä mieluummin olisin voittanut. Kuutosrastin jälkeen tuli pieni herpaantuminen, kun tiesin, että nyt se pahin on selvitetty. Tänään olisi ollut se päivä, kun se mestaruus olisi voinut tulla, Teini harmitteli maalissa.

Kultaa jännittävässä kilpailussa otti venäjän Natalia Gemperle, joka suunnisti 4,8 kilometrin radan 1,5 minuuttia Teiniä nopeammin. Pronssia otti yllättäen Ranskan väreissä juokseva Isia Basset 24 sekuntia Teiniä hitaammalla ajalla. Mitali oli Ranskan naisille historian ensimmäinen MM-tasolla.

  • Lähde Suunnistusliitto

Lue myös: Jukolan viesti kokosi kaikkien aikojen kilpailijaennätyksen – Koovee kiri voittoon

Kommentoi Facebookissa