Markus ei saisi kertoa ammattiaan lapsille

Lapsille ei saa kertoa, mutta Rauma Flikk Kerttu katselee kiinnostuneena Markuksen pelivinkkejä kännykästä. (Kuva Kari Kallonen)

Kuinka moni on kuullut, että pelien pelaamisella ei itseään elätä?

PELIT Markus Azeltinella on kaksoiskansalaisuus, Suomen ja Yhdysvaltojen. Hänen isänsä on aikoinaan 1980- ja 1990-luvulla Suomessa amerikkalaista jalkapalloa valmentanut Earl Azeltine, äiti on suomalainen. Viimeisestä vierailusta Atlantin tälle puolelle on jo vuosia ja suomenkieliset sanatkin päässeet pääosin unohtumaan.

Markus työskentelee Amerikassa Bellevuen kaupungissa, Washingtonin järven toisella puolella siintää Seattle. Hänen työnantajansa on Motiga, itsenäinen ja nouseva peliyhtiö. Markuksen ammatti on QA Tester, eli Quality Assurance tester.

– Pelaan kehitteillä olevia pelejä eri tasoilla, ja yritän löytää niistä virhetoimintoja, bugeja. Pelien kehittäjät eivät aina itse osaa kuvitella, mitä kaikkea pelaajat keksivät kokeilla, Markus kertoo.

Tällä hetkellä ajankohtainen testattava peli on nimeltään Gigantic, jota yhtiö tuo markkinoille yhteistyössä Perfect World Entertainmentin kanssa. Se on julkaistu sekä Xboxilla että PC-konsolipelinä Windowsilla.

Ensimmäisen pelialan työpaikkansa Markus löysi yksinkertaisella tavalla, tarkistamalla pelaamansa pelin tekijät ja kirjoittamalla yhtiölle. Vuonna 2014 hän pääsi testaamaan pelaajille tutun Bungie Studiosin Destiny-peliä, yhtiön tunnetuin tuote on Halo. Nykyisessä työssään Markus on ollut tammikuusta 2015.

Etkö koskaan nuorempana kuullut isältäsi, että pelaamisen sijasta pitäisi opiskella ja hankkia kunnon ammatti?

– Kyllä kuulin, mutta en ole muistuttanut siitä kovin usein, Markus nauraa.

– Sen sijaan hänen kertoessaan työstäni ystävilleen, he vannottavat että heidän lapsilleen ei sitten asiasta saa puhua…

Yksi konsertin hienouksia oli bändin tapaaminen Meet & Greet -tapahtumassa. (Kuva Markus Azeltine)
Yksi konsertin hienouksia oli bändin tapaaminen Meet & Greet -tapahtumassa. (Kuva Markus Azeltine)

Suomeen Markus tuli tapaamaan sukulaisiaan, mutta myös nähdäkseen suosikkibändinsä elävänä. Poets of the Fall on kuulunut Markuksen fanittamiin kohteisiin jo bändin vuoden 2006 suurhitistä Carnival of Rustista lähtien. Yhtye on tuttu myös pelimaailmasta, sillä sen musiikkia kuullaan niin Max Paynen kuin Alan Wakenkin ääniraidoilla.

Turun Logomossa pidetty keikka oli Markukselle uusi kokemus, mutta avuliaat fanit opastivat ensikertalaista. Ennen keikkaa oli mahdollisuus jopa tavata bändi, jutella muutaman minuutin ajan ja ottaa yhteiskuvia. Konsertin lämmittäjänä oli Softengine, josta Markus ei ollut koskaan kuullut, sillä Euroviisut eivät ole kovin suuri asia Yhdysvalloissa.

– Heilläkin on nyt uusi fani, Markus kiittelee.

Poets of the Fallia kuullaan pelien ääniraitojen lisäksi parhaillaan Clearview-konserttikiertueella. (Kuva Markus Azeltine)
Poets of the Fallia kuullaan pelien ääniraitojen lisäksi parhaillaan Clearview-konserttikiertueella. (Kuva Markus Azeltine)

Poets of the Fallin keikka oli niin hieno kokemus, että Markus aikoo käydä joskus uudelleen bändin konsertissa. Tänään Markus on palannut Amerikkaan, ja Poets of the Fall puolestaan avaa Clearview-konserttisarjansa pitkän Venäjä-osionsa Krasnojarskin suurkaupungista Itä-Siperiassa.

Amerikkalainen unelma ei olisi täydellinen, ellei Markus Azeltinen matkassa Suomeen olisi ollut onneakin mukana. Hän oli puhunut netissä Suomesta pelikaverinsa kanssa, naimisissa olevan naisen, jonka mies on varakas liikemies. Markus ei ole koskaan tavannut heitä.

– Yhtenä päivänä postissani oli shekki Suomen-matkaa varten ja toivotukset hyvästä syntymäpäivästä!

 

Markus Azeltine on sukua päätoimittajalle.

  • Alla olevalla videolla Poets of the Fall ja kappale Drama for Life uudelta Clearview-albumilta.

Kommentoi Facebookissa