Matti Heikkisen uskomaton taistelu – MM-pronssia kuninkuusmatkalla!

Matti Heikkinen yllätti MM-kisojen päätöskilpailussa ja nousi 50 kilometrin loppusuorataistelussa mitaleille.

Matti Heikkinen yllätti MM-kisojen päätöskilpailussa ja nousi 50 kilometrin loppusuorataistelussa mitaleille. (Kuva AOP)

Lahden MM-kisat saivat suomalaisittain upean päätöksen.

LAHDEN MM-KISAT Hiihdon maailmanmestaruuskisat huipentuivat kuninkuusmatkaan, miesten 50 kilometrin hiihtoon vapaalla tyylillä.

Suomalaisista Iivo Niskanen poti pientä flunssaa, joten matkaan lähti nelikko Matti Heikkinen, Lari Lehtonen, Perttu Hyvärinen sekä Kusti Kittilä. Viimeksi suomalainen oli voittanut 50 kilometrin MM-kultaa 18 vuotta sitten, Mika Myllylän toimesta.

Norjan Anders Gloeersen otti pienen irtioton 10 kilometrin hiihdon jälkeen, mutta puolimatkassa hänet oli ajettu kiinni. Kärkiryhmä muodostui 24 miehestä, mukana suomalaisista vain Matti Heikkinen. Reilu kymmenen kilometriä myöhemmin joukko oli supistunut 20 hiihtäjään, Heikkinen sinnitteli edelleen ryhmässä.

Kilometri ennen maalia Intiaanikukkulalla tehtiin ratkaisu, Matti Heikkinen pääsi mukaan mitalitaistoon neljäntenä miehenä. Loppukiriratkaisussa Kanadan Alex Harvey oli vahvin, Venäjän Sergei Ustjugov hopealla. Mutta uskomattomasti taistellut Matti Heikkinen ohitti loppusuoralla Martin Johnsrud Sundbyn.

Matti Heikkinen sai upeasti pronssia, uransa kolmannen henkilökohtaisen MM-mitalin, hänellä on myös yksi viestimitali. Lari Lehtonen oli sijalla 23 reilut kolme minuuttia voittajasta jääneenä. Kusti Kittilä oli 42., Perttu Hyvärinen 44.

– Tämä oli kruunu näihin kisoihin. Ei varmasti ole ollut aivan helpot kisat Matille, huojentunut päävalmentaja Reijo Jylhä kommentoi.

Matti Heikkinen oli samaa mieltä ja totesi voivansa nyt kertoa pojalle, että Sundby tuli tällä kerralla voitettua.

– Missä viestissä epäonnistuin, sen pystyin nyt paikkaamaan, Matti Heikkinen totesi ja viittasi aikaisempaan kompurointiin loppusuoran alussa.

Suomi saavutti Lahden MM-kisoissa tavoitteena olleet viisi mitalia.

Päävalmentaja Reijo Jylhälle Matti Heikkisen mitali oli hieno päätös kisoille.
Päävalmentaja Reijo Jylhälle Matti Heikkisen mitali oli hieno päätös kisoille. (Kuva AOP)

Kommentoi Facebookissa