Matti Mattsson ui vakuuttavasti – suomalaispurjehtijatkin taistelevat mitaleista

Matti Mattsson kilpailee Tokiossa jo kolmansissa olympialaisissaan (Kuva AOP)

Matti Mattsson voitti Tokiossa olympiapronssia. (Kuva AOP)

Matti Mattsson oli 200 metrin rintauinnin alkuerissä kolmanneksi nopein. Kaarle Tapper ja Tuula Tenkanen ovat purjehdusluokissaan viidensinä.

OLYMPIALAISET Matti Mattsson oli vahvassa vedossa 200 metrin rintauinnin alkuerissä Tokion olympialaisissa. Hän sijoittui peräti kolmanneksi ajalla 2.08,44.

Nimissään olevasta Suomen ennätyksestään Mattsson jäi vain 18 sadasosaa.

– Kyllä mä oon tyytyväinen. Eka satanen oli vähän pitkää, frekvenssi oli sen verran hidas ja meinasi lähteä uinti tippumaan, Mattsson totesi Olympiakomitealle haastattelupisteellä.

Mattsson ui jo kolmansissa olympialaisissaan. Hän jännitti silti yllättävän paljon.

– Kymmenen vuotta olen arvokilpailuita kiertänyt, tänään oli yllättävän kova ressi aamupäivällä, Mattsson sanoi.
Mattsson on tositoimissa 200 metrin rintauinnin välierissä Tokiossa heti keskiviikkoaamuna.

Ari-Pekka Liukkonen haki vain tuntumaa

Ari-Pekka Liukkosella Tokion olympiasuoritukset eivät alkaneet aivan onnistuneesti. Liukkonen oli 100 metrin vapaauinnin alkuerissä 46:s ajalla 50,48. Välieriin päästäkseen olisi pitänyt edetä 16 parhaan joukkoon.

Liukkonen otti kilpailun hyvänä treeninä, mutta harmitteli myös, ettei uinnin loppuosa mennyt hyvin.

– Aika hapokasta oli kyllä. Eka 50 metriä tuntui melko hyvältä, mutta viimeiset 20 metriä oli taistelua, hän sanoi haastattelupisteessä Olympiakomitealle.

Liukkosen päämatka on Tokiossa 50 metrin vapaauinti, jossa hän keväällä kauhoi EM-kultaa. Alkuerät 50 metrillä ovat ohjelmassa perjantaina.

Kaarle Tapper putosi viidenneksi

Kaarle Tapper on Tokion olympiaregatassa Laser standard -luokassa tiistain lähtöjen jälkeen viidentenä. Tiistain ensimmäisessä lähdössä hän oli 11:s ja toisessa kahdeksas, mutta kolmas lähtö meni pieleen hänen oltuaan siinä vasta 29:s.

Kisan kärkinimet onnistuivat lähdöissään, joten Tapper putosi kokonaistilanteessa viidenneksi.

– Ihan peruspurjehdusta. Viimeinen lähtö oli huono, mutta muuten ihan hyvää purjehdusta. Jonkun verran oli olosuhteissa vaihtelua, mutta perusasioista oli kiinni tänäänkin. Huomenna välipäivänä palauttavaa treeniä ja lepoa, Tapper summasi Olympiakomitean toimittamassa haastattelussa Enoshimassa, jossa olympiaregatta järjestetään.

Kisaa johtaa Kyproksen Pavlos Kontides, josta Tapper on jäänyt 29 sijoituspistettä. Toisena olevasta Australian Matt Wearnista Tapper on jäänyt 11 ja kolmantena olevasta Brasilian Robert Scheidtista viisi pistettä.

Laser standard jatkuu torstaina. Tapperilla on yhä hyvä mahdollisuus mitaleille. Hän piti ennen kisaa mitalimahdollisuuksiaan realistisina.

Tuula Tenkasella vahva tiistai

Tuula Tenkasella oli vahva päivä Tokion olympiapurjehduksen Laser radial-luokassa tiistaina. Hän nousi kokonaistilanteessa viidenneksi.

Ensimmäisessä tiistain lähdössä Tenkanen viides. Toisessa lähdössä hän oli kolmas.

Suorituksiinsa Tenkanen oli tyytyväinen.

– Oli vähän erilaiset olosuhteet. Terävä aallokko ja isoja tuulenkääntymiä. Oli tärkeää olla oikeassa paikassa, ja tänään onnistuin siinä, Tenkanen kommentoi Olympiakomitean välityksellä.

Kisaa johtavasta Tanskan Anne-Marie Rindomista Tenkanen on jäänyt 15 ja toisena olevasta Ruotsin Josefin Olssonista vain kolme pistettä. Kolmantena olevasta Hollannin Marit Bouwmeesterista Tenkanen on vain kaksi pistettä peräsä.

Laser radialissa purjehditaan vielä viisi lähtöä. Tenkasella on vahva sauma pistää paremmin Rio de Janeiron 2016 olympiaregatasta, jossa hän oli viides.

Teksti Otto Palojärvi, Tokio

Lue myös: Neljäs olympiafinaalissa – Eetu Kallioinen pettyi pahasti

Kommentoi Facebookissa