Neljäs olympiafinaalissa – Eetu Kallioinen pettyi pahasti

Skeet-ammunta on suosittu olympialaji (Kuva AOP)

Skeet-ammunta on suosittu olympialaji. (Kuva AOP)

Eetu Kallioinen onnistui hienosti skeet-ammunnan olympiakilpailussa Tokiossa oltuaan neljäs. Mitalin häviäminen harmitti kuitenkin valtavasti.

OLYMPIALAISET Nelostila on olympiakisoissa loistava tulos, mutta Eetu Kallioista se ei lohduttanut skeet-ammuntafinaalin jälkeen. Mitali oli erittäin lähellä.

Kallioinen, 23, ei lähtenyt Tokion kisoihin mitalisuosikkina. Harva osasi ennakoida hänen pääsevän finaaliin, mutta alkukilpailussa Kallioinen teki vakuuttavaa jälkeä ammuttuaan vain kaksi pummia.

Kallioisen nelostila oli vuoden 2012 olympialaisten jälkeen toiseksi paras suomalaissijoitus olympialaisissa ja kaikkien aikojen toiseksi paras suomalainen olympiatulos skeetissä Marko Kemppaisen 2004 olympiahopean jälkeen. Kallioista se ei lohduttanut.

– Parempi, etten sano suoraan mikä on päällimmäinen tuntemus, mutta harmittaa siis aivan järjettömästi. Mieli ei ole hyvä millään tavalla. Nelossija on finaalissa se kaikkein huonoin sija. Se ei ole mitali. Toivottavasti alkaisi viikon sisään lämmittämään jo tämä sija, pettynyt Kallioinen kertoi haastattelupisteellä Olympiakomitealle.

Kallioisen finaalissa suorittamaan sarjaan mahtui kaksi tuplapummia. Toinen niistä ratkaisi sen, ettei hän päässyt mitaleille.

– Ei ollut teknisesti hyviä suorituksia kumpikaan. Ensimmäiseen tuplapummiin ei ollut ehkä valmistautuminen hyvä ja en ollut ehkä täysin valmis. Se lähti vähän lapasesta, kun ei ollut valmista. Toinen tuplapummi oli teknisesti yhtä huono, mutta syytä en tiedä. Kaiken piti olla valmiina ja kunnossa. Finaaliin lähdettäessä oli itse asiassa rento fiilis, ei ollut kovin paha jännitys finaaliin lähdettäessä. Ei se tietenkään mikään ihan normaali paikka ollut, Kallioinen manasi.

Kallioisella oli kilpailussa mahdollisuuksia jopa kultamitaliin. Hän oli ollut alkukilpailun jälkeen kolmantena ammuttuaan 125 laukauksestaan vain kaksi ohi. Hänen pettymyksensä ymmärtää, vaikka Kallioisen voi todeta onnistuneen Tokiossa todella hyvin.

Skeetin toinen suomalaisedustaja Lari Pesonen ei yltänyt parhaalle tasolleen. Hän ampui viimeisellä sarjallaan kuusi laukausta ohi. Tuloksella 114 hänen sijoituksensa oli 28:s.

– Neljä ensimmäistä kierrosta oli sitä, mitä olen ampunut tänä vuonna muutenkin. Viimeinen oli, mitä oli, mutta muuten se oli aika normaalia, Pesonen summasi urakkansa.

Kultaa voitti Yhdysvaltain Vincent Hancock, jolle olympiavoitto oli jo uran kolmas. Hopeaa ampui Tanskan Jesper Hansen ja pronssia Kuwaitin Abdullah Al Rashidi.

Myös naisten skeet-kulta meni Yhdysvaltoihin Amber Englishin otettua voiton. Hopeaa ampui Italian Diana Bacosi ja pronssia Kiinan Wei Meng.

Teksti Otto Palojärvi, Tokio

Lue myös: Ida Hulkko ei yltänyt finaaliin – aamulla oli huono olo kropassa

Kommentoi Facebookissa