Ida Hulkko ei yltänyt finaaliin – aamulla oli huono olo kropassa

Ida Hulkko on lyhyessä ajassa parantanut tasoaan huimasti (Kuva: AOP)

Ida Hulkko on lyhyessä ajassa parantanut tasoaan huimasti. (Kuva AOP)

Ida Hulkko ei saanut Tokion olympialaisissa toista peräkkäistä superuintia, joten finaalipaikka jäi haaveeksi. Hulkon sijoitus 100 metrin rintauinnissa oli 12:s.

OLYMPIALAISET Ida Hulkko ei päässyt finaaliin Tokion olympialaisten 100 metrin rintauinnissa oltuaan välierien 12:s. Alkuerissä uimallaan Suomen ennätysajallaan Hulkko olisi finaaliin päässyt, mutta välieräveto ei mennyt hänellä yhtä hyvin.

Alkuerissä Hulkon SE-aika oli 1.06,19. Välierissä hänen aikansa oli 1.07,02.

Hulkko ei voinut aamulla hyvin.

– Pitää sanoa, aamulla, kun heräsin, niin ei ole vähään aikaan ollut noin huono olo kropassa. Kyllä siinä joutui 40 minuuttia aamupalaa syömään, että sai alas jotain ja hirveä puuskutus päällä. Ei se hyvä aika ole ja paljon on parannettavaa, mutta 12. sija olympialaisissa, niin kamoon, Hulkko kommentoi TV5-kanavan haastattelussa.

Mutta olympiasuoritus oli Hulkolla 100 metrin rintauinnissa erinomainen. Ja kehitystä on viime aikoina tapahtunut valtavasti hänen parannettuaan Suomen ennätystä reilun vuoden aikana neljästi.

Hulkko on parantanut pitkän radan 100 metrin rintauinnin Suomen ennätystä reilun vuoden sisällä jopa neljästi.

– Nyt olen kiitollinen ja helpottunut. Tämä on ollut uskomaton matka tähän asti, ja nämä kisat on ollut tosi hyvät ja paljon paremmat, mitä oletin. Ennen kisoja en ajatellut, että välieräpaikkakaan oikeasti olisi kovin helppo ottaa. Se tuli eilen niin hyvällä uinnilla, ja olen ylpeä siitä, että noinkin hyvin pystyi keräämään itsensä tähän aamuun

Finaalipaikka olisi ollut saavutettavissa.

– Tietysti se jää kaivelemaan, että finaalipaikka olisi hyvällä uinnilla ollut otettavissa. Toisaalta urheilu on tätä ja onpahan jotain, mitä parantaa ensi kerralla, Hulkko totesi.

Sunnuntaina alkueräuintinsa jälkeen Hulkko antoi ymmärtää Sport Contentille, ettei pitänyt finaalipaikkaa realistisena tavoitteena, koska palautuminen lyhyessä ajassa on haasteellista. Hänellä on jälkimmäisellä 50 metrillä ongelmia vauhtikestävyytensä kanssa.

Teksti Otto Palojärvi, Tokio

Lue myös: Olympiavoittaja Satu Mäkelä-Nummela Tokiossa – ”Meillä on Miran kanssa hyvät naurut”

Kommentoi Facebookissa