Max Verstappen juhli dramaattisessa Kanadan GP:ssä – Valtteri Bottas pisteittä

Kuva Red Bull Content Pool

Max Verstappen voitti Montrealin sadekisan. Valtteri Bottas oli maalissa 13:s.

FORMULA 1 Kanadan Montrealin F1-osakilpailussa ajettiin märällä radalla ja dramatiikkaa riitti. Voittajan nimi ei ollut kuitenkaan yllättävä Max Verstappenin ajettua ykköseksi.

Red Bull -kuski Verstappen kykeni nousemaan kärkeen, kun turva-auto tuli ensi kertaa radalle Logan Sargeantin romutuksen takia ja siinä yhteydessä käytiin varikolla. Verstappen sai kovaa haastetta kisan aikana alussa George Russellilta ja myöhemmin Lando Norrisilta, mutta lopussa hänen voittonsa ei ollut uhattuna.

Verstappen on dominoinut F1-sarjaa tylsyyteen saakka. Hän oli itsekin iloinen, että joutui tekemään nyt kovan työn voittonsa eteen.

– Oli aika hullu kisa. Paljon tapahtui. Turva-auto toimi meidän kannaltamme kivasti, mutta hallitsimme tilannetta muutenkin aika hyvin, Verstappen totesi suorituksestaan.

– Tällaisia kisoja tarvitaan. Oli todella hauskaa tuolla, Verstappen totesi kovasta taistelusta.

Toiseksi ajoi Norris McLarenillaan. Paalulta startannut ja alussa kisaa johtanut Russell oli Mercedeksellään kolmas.

Russell ohitti lopussa tallikaverinsa Lewis Hamiltonin. Aiemmin Hamilton oli painellut Russellin edelle, kun Russell oli osunut McLaren -kuski Oscar Piastriin. Maaliin Piastri ajoi viidentenä oltuaan kisassa välillä kolmantenakin.

Fernando Alonso oli Aston Martinillaan kuudes. Hänen parjattu tallikaverinsa Lance Stroll sijoittui seitsemänneksi.

Verstappenin tallikaveri Sergio Perez kolaroi itsensä ulos kisasta ajovirheen takia. Ferrarin Carlos Sainz puolestaan peruutti päin Alex Albonin Williamsia molempien joutuessa keskeyttämään. Ferrari ei saanut pistettäkään kisasta Charles Leclercin keskeytettyä teknisen vian takia.

Valtteri Bottas oli Sauberillaan maalissa 13:s. Bottas on sarjassa Sauber-tallinsa kanssa yhä vailla pisteitä.

Lue myös: Markku Kanervan ura Huuhkajissa saattoi päättyä

Kommentoi Facebookissa