Max Verstappen voittoennätykseen – Valtteri Bottaksen putki poikki

Max Verstappen ajoi Meksikossa kauden 14. F1-voittoonsa. (Kuva Red Bull Content Pool)

Max Verstappen ajoi Meksikossa vakuuttavaan voittoon. Valtteri Bottas oli maalissa kymmenes.

FORMULA 1 Red Bullin Max Verstappen ajoi Meksikon F1-kilpailun voittoon dominoituaan kisaa paalulta ruutulipulle. Verstappen otti kauden 14. voittonsa.

Kyseessä on yhden kauden voittoennätys. Aiemmin Michael Schumacher ja Sebastian Vettel olivat voittaneet yhden kauden aikana 13 kilpailua. On tietysti huomioitava, että nykyään ajetaan enemmän kisoja kuin aiemmin.

Verstappen hallitsi renkaansa erittäin hyvin, mikä osaltaan ratkaisi voiton. Hän onnistui pitämään keskikovat renkaat ajettavina peräti 45 kierrosta.

Mercedeksen Lewis Hamilton oli kisan kakkonen. Hän ei pystynyt haastamaan lopussa Verstappenia. Hamilton vihjaili rengastaktiikkansa menneen pieleen.

Red Bullin Sergio Perez oli kotiyleisönsä edessä kolmas. Toisesta ruudusta startannut Mercedeksen George Russell jäi neljänneksi.

Valtteri Bottaksen kymmenen kilpailun pisteetön putki katkesi Meksikossa hänen ajettuaan maaliin kymmenentenä. Odotuksiin nähden tulos oli kuitenkin pettymys, koska Bottas starttasi matkaan kuudennesta ruudusta.

Heti startissa Bottas menetti pari sijaa. Myöhemmin hän menetti vielä pari sijaa lisää.

– Onhan piste parempi kuin ei mitään, mutta kyllä tästä päivästä enemmän odotin. Toinen stintti oli todella hankala. Hard-renkaat eivät toimineet, Bottas sanoi Viaplayn tv-haastattelussa.

Bottas antoi ymmärtää, että hänen rengasvalintansa olisi mennyt pieleen. Daniel Ricciardo nousi pehmeillä renkailla seitsemänneksi, vaikka starttasi pistesijojen ulkopuolelta.

– Olisi meidänkin pitänyt laittaa softit alle. Mutta helppo on sanoa jälkikäteen, Bottas kommentoi.

Verstappen varmisti maailmanmestaruutensa jo kuukausi sitten. Bottas puolestaan jatkaa pisteissä kymmenentenä.

F1-kaudesta ovat ajamatta vielä Brasilian ja Abu Dhabin osakilpailut.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Valtteri Bottas yllätti iloisesti Meksikon aika-ajoissa

Kommentoi Facebookissa