McLaren esitteli uuden avosuperauton – 570S Spiderin suorituskyky ei kärsi katon poistosta

Uutuudessa käytetään kasaan taittuvaa kaksiosaista kovaa kattoa muiden avomallisten McLareneiden tavoin.

Uutuudessa käytetään kasaan taittuvaa kaksiosaista kovaa kattoa muiden avomallisten McLareneiden tavoin. (Kuva McLaren)

Uudessa McLarenissa lisämassaa ei ole tullut kuin kattomekanismin verran.

AUTOT Brittilegenda McLarenin aloitusmalli 570S tuli markkinoille jo pari vuotta sitten, mutta autosta on ollut tähän asti tarjolla ainoastaan umpikattoinen coupé-versio. 650S– ja 675LT-nimisistä isoveljistä on sen sijaan myyty myös avonaista Spideria, ja nyt sellainen paljastettiin Sport Series -sarjaan kuuluvasta 570S:stäkin.

Uutuudessa käytetään kasaan taittuvaa kaksiosaista kovaa kattoa muiden avomallisten McLareneiden tavoin. Kattomekanismi on itse asiassa lähes suoraa lainaa 650S ja 675LT Spiderista. Se tuo mukanaan 46 kilon lisäpainon, mutta bonuksena tästä avosuperautosta voi nauttia vuoden ympäri, jos matala maavara ja takaveto eivät ahdista liikaa. Yleensä avoautot vaativat myös monia lisäjäykisteitä, jotka nostavat painoa sadoilla kiloilla. Uudessa McLarenissa lisämassaa ei ole kuitenkaan tullut kuin kattomekanismin verran.

Tämä johtuu siitä, että autoa ei ole tarvinnut vahvistaa katon poiston myötä. Lähtökohtana käytetty coupé on ollut jo tarpeeksi jäykkä hiilikuituisen runkorakenteen ansiosta, ja niinpä ainoastaan takaspoileri on vaihdettu korkeampaan malliin. Se kompensoi avokaton aiheuttamaa downforcen pienentymistä, ja suorituskyvyn luvataan muutenkin olevan ennallaan.

Katto laskeutuu alas 15 sekunnissa, ja operaatio onnistuu myös vauhdissa 40 km/h nopeuteen asti.
Katto laskeutuu alas 15 sekunnissa, ja operaatio onnistuu myös vauhdissa 40 km/h nopeuteen asti. (Kuva McLaren)

Superauton 3,8-litraisesta tuplaturbokasista irtoaa 562 hevosvoiman teho ja 600 newtonin huippuvääntö. Ne välitetään takapyörille seitsemänpykäläisen kaksoiskytkinvaihteiston kautta, ja McLaren pinkaisee nollasta sataan vain 3,2 sekunnissa. Huippunopeutta riittää katto kiinni 328 km/h:n verran, ja katto auki hilseen voi poistaa maksimissaan 315 km/h:n nopeudella.

Katto laskeutuu alas 15 sekunnissa, ja operaatio onnistuu myös vauhdissa 40 km/h nopeuteen asti. Sulkeminen vie täsmälleen saman ajan, eli sateensuojaan pääsee tarvittaessa rivakasti. Lisäksi autossa on sähkötoiminen läpinäkyvä tuulisuoja, joka pienentää vetoa katto auki ajettaessa. Tuulisuojan laskeminen tuo puolestaan enemmän veekasin ääntä sisätiloihin, ja ohjaamoon kantautuvaa soundia voi vielä tehostaa lisävarustelistalta löytyvällä sporttiputkistolla.

Avosuperautoa saa 20 eri värisenä, joista kolme on uutta sävyä. Niiden nimet ovat Curacao Blue, Vega Blue ja Sicilian Yellow. Lisäksi ulkonäköä voi vielä tehostaa lisähintaan myytävällä paketilla, joka tuo 570S Spideriin tummanharmaata tehosteväriä mm. kattoon ja tuulilasin pilareihin. Kymmenenpuolaiset vanteetkin edustavat uutta designia, ja pyöräkoko on edessä 19 ja takana 20 tuumaa.

Brittien uusin avosuperauto esitellään suurelle yleisölle muutaman viikon päästä järjestettävässä Goodwood Festival of Speedissä, ja ensimmäiset autot toimitetaan asiakkaille syyskuussa. Paras avoautokausi voi olla silloin jo ohi, mutta onneksi tämä avosportti soveltuu myös viileämpään ilmanalaan.

Kommentoi Facebookissa