Meksikon ralli oli valtava suomalaispettymys

Kokenut Sebastien Ogier kaasutteli Toyotallaan Meksikon rallin voittoon. (Kuva Toyota Gazoo Racing)

Sebastien Ogier voitti Meksikon rallin. Kalle Rovanperä oli neljäs.

RALLI Toyotan Sebastien Ogier voitti sunnuntaina päättyneen Meksikon MM-rallin. Ogier oli ylivoimainen sen jälkeen, kun perjantain jälkeen johtanut Esapekka Lappi romutti Hyundainsa sähkötolppaan lauantaiaamuna ja joutui keskeyttämään.

Ogier varmisteli lauantaina ja sunnuntaina, mutta piti yllä kuitenkin niin kovaa vauhtia, ettei ollut haastettavissa. Hän voitti Meksikossa jo seitsemättä kertaa, mikä on Meksikon rallin uusi voittoennätys.

Kakkostilasta käytiin kovaa taistelua loppuun asti. Lopulta Hyundain Thierry Neuville nousi kakkoseksi ja pudotti Toyotan Elfyn Evansin kolmanneksi. Eroa kaksikon välille jäi vaivaiset 0,4 sekuntia.

Kalle Rovanperän viikonlopusta osattiin odottaa vaikeaa, ja sellainen siitä myös tuli. Perjantaina auraajana paljon tasoitusta antanut Rovanperä oli lopulta neljäs.

Lisäpisteet kisan päätöserikoiskokeella Power Stagella jäivät Rovanperältä haaveeksi. Hänen Toyotansa perä ajautui ojan puolelle ja takasiipi hajosi. Se harmitti suomalaista.

Ogier voitti myös Power Stagen. Hän otti rallista täydet 30 pistettä.

Kilpailun antisankari oli ehdottomasti Lappi. Hän olisi taistellut nopeutensa puolesta kisan voitosta, mutta tyri pahasti. Hän hukkasi loistavan mahdollisuuden.

Lappi on jo kokenut kuljettaja. Hänen toistaiseksi ainoa MM-voittonsa on Jyväskylästä vuodelta 2017. Siitä on pian kulunut jo kuusi vuotta.

Lappi on urallaan johtanut yhdeksää MM-rallia, mutta voittoja on siis vain yksi. Monessa kisassa Lappi on mokannut asemansa.

Meksikon tapahtumat osoittavat, ettei Lappi ole edelleenkään valmis huipulle. Hän menetti tärkeän mahdollisuuden.

Kautta on vielä paljon jäljellä ja Lapilla on tilaisuus todistaa vielä Hyundailla pystyvänsä voittamaan. Jos hän ei siinä onnistu, saattaa ura huipputasolla olla pian ohi.

Ogier nousi voitollaan MM-sarjan kärkeen. Neuville on toisena kolmen pisteen päässä. Rovanperä on kolmantena neljä pistettä Neuvillea takana.

Seuraava MM-ralli ajetaan Kroatiassa huhtikuun lopulla. Kyseessä on asvalttikisa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Max Verstappen nöyrtyi tallikaverilleen – Valtteri Bottaksella surkeaa

Kommentoi Facebookissa