Mellakkapoliisi joutui käyttämään kaasusumutinta – mielenosoittajat yrittivät estää maastapoistamisen

Maastapoistamispäätöksen kohteena olevat henkilöt siirrettiin poliisin ajoneuvoon ja heidät on nyt kuljetettu pois alueelta.

Maastapoistamispäätöksen kohteena olevat henkilöt siirrettiin poliisin ajoneuvoon ja heidät on nyt kuljetettu pois alueelta. (Kuva Lukijan kuva)

Poliisi saattoi tehtävän loppuun Salmirannan vastaanottokeskuksessa joukkojenhallintaryhmän avulla.

MAASTAPOISTAMINEN Sisä-Suomen poliisilaitoksen ulkomaalaisryhmän tutkijat saapuivat tänään hieman ennen kello 12.00 Jyväskylän vastaanottokeskukseen Salmirantaan maastapoistamisen täytäntöönpanotehtävälle. Paikalla ilmeni, että siellä olleet mielenosoittajat pyrkivät estämään poliisin tehtävän suorittamista.

Poliisit joutuivat perääntymään mielenosoittajajoukon edestä kiinniotettavien asuntoon. Mielenosoittajat olivat estäneet poliisin pääsyn asunnosta ja poliisi joutui hälyttämään paikalle lisää partioita. Lisäpartiot varmistivat ulkona tilanteen pysymisen rauhallisena.

Mielenosoittajiin saatiin neuvotteluyhteys aikaisessa vaiheessa, mutta he eivät väistyneet asunnon luota. Mielenosoittajat olivat ainakin pääosin vastaanottokeskuksen asukkaita.

Poliisi sai paikalle vahvistukseksi joukkojenhallintajoukkoja, joiden avulla tehtävä saatettiin loppuun. Maastapoistamispäätöksen kohteena olevat henkilöt siirrettiin poliisin ajoneuvoon ja heidät on nyt kuljetettu pois alueelta. Kyseessä oli tiettävästi yksilapsinen afgaaniperhe.

Henkilöitä pois kuljettaessa poliisi joutui käyttämään OC-kaasusumutinta eli paprikasumutetta, kun heidän kimppuunsa käytiin. Poliisi jäi lähistölle varmistamaan tilanteen rauhoittumista. Alueelle ei pitkään aikaan ollut pääsyä ulkopuolisilla.

Tilanteessa tehtiin kaksi kiinniottoa, toinen virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja toinen häiriökäyttäytymisen seurauksena poliisilain perusteella rikokselta ja häiriöltä suojaamiseksi. Tilanteen hoitamiseksi poliisi joutui sitomaan huomattavan määrän poliismiehiä ja partioita.

Operaation yhteydessä ei tullut henkilö- eikä aineellisia vahinkoja.

Tänään oli levotonta myös Kauhavan Alahärmän yläkoulussa, josta poliisi on vahvistanut ottaneensa kiinni kahdessa otteessa yhteensä neljä alaikäistä turvapaikanhakijaa. Molempia tapauksia tutkitaan pahoinpitelyinä.

  • Edit 20.00: Lisätty kiinniotetut.

Kommentoi Facebookissa