Merkittäviä suomalaisia pelaajasiirtoja NHL:ssä

Mikael Granlund Leijona-paidassa. (Kuva Jääkiekkoliitto)

Mikael Granlundin uusi seura on Pittsburgh Penguins.

JÄÄKIEKKO NHL:ssä tapahtui tiistaina suomalaisittain merkittävä pelaajakauppa, kun Nashville Predators kauppasi Mikael Granlundin Pittsburgh Penguinsiin. Kyseessä on Granlundin NHL-uran kolmas seura.

Granlund, 31, lähti ”halvalla”. Nashville saa vaihtokaupassa Pittsburghilta tulevan kesän varaustilaisuuden toisen kierroksen varausvuoron.

Suomen paidassa kaksi MM-kultaa voittaneella Granlundilla on menossa toinen sopimusvuosi neljän vuoden sopimuksestaan, jonka arvo on 20 miljoonaa dollaria.

– Mikael on monipuolinen hyökkääjä, joka voi pelata joko laidassa tai sentterinä sekä auttaa hyökkäyksellisesti. Hänellä on kokemusta niin ylivoima- kuin alivoimapelaamisesta ja tuo lisävaihtoehtoja kokoonpanoomme, Pittsburghin GM Ron Hextall totesi seuran tiedotteessa.

Granlund aloitti NHL:ssä Minnesota Wildissa tynkäkaudella 2013. Hän siirtyi Nashvilleen kesken kauden 2018-19.

Tällä kaudella Granlund on tilastoinut 58 ottelussa 36 (9+27) tehopistettä. Koko NHL-urallaan Granlund on saalistanut 729 ottelussa tehopisteet 144+335 (479). Pudotuspelejä Granlundille on kertynyt 59 ja niissä hänen tehopisteensä ovat 11+21=32.

Granlundin lisäksi suomalaisista ovat siirtorajan alla vaihtaneet seuraa NHL:ssä Kasperi Kapanen ja Jesse Puljujärvi. Pittsburgh kauppasi Kapasen St. Louis Bluesiin. Puljujärvi siirtyi puolestaan Edmontonista Carolina Hurricanesiin Nuorten Leijonien tutkaparinsa Sebastian Ahon seurakaveriksi.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jokerit pelaa Mestistä Keravalla – joukkueen runko omista kasvateista

Kommentoi Facebookissa