Mestari Liverpool romahti hurjassa näytelmässä – pelit Mestareiden liigassa ohi

Valioliigaa kaudella 2019-20 dominoinut Liverpool ei uusi Mestareiden liigan mestaruuttaan.

Valioliigaa kaudella 2019-20 dominoinut Liverpool ei uusi Mestareiden liigan mestaruuttaan. (Kuva AOP)

Atletico Madrid pudotti Liverpoolin Mestareiden liigassa nousemalla jatkoajalla tappioasemasta voittoon.

JALKAPALLO Mestareiden liigan hallitseva mestari Liverpool ei uusi tällä kaudella mestaruuttaan. Se varmistui keskiviikkona Liverpoolin hävittyä isännöimässään neljännesvälierien toisessa osaottelussa Atletico Madridille jatkoajan jälkeen 2-3, Atleticon voittaessa otteluparin yhteismaalein 4-2.

Varsinaisella peliajalla Liverpool loi valtavasti hyviä tilanteita. Ansaitun johtomaalinsa se sai 43. minuutilla Georginio Wijnaldumin viimeistelystä.

Wijnaldumin maalin myötä tilanne oli otteluparissa 1-1. Toista puoliaikaa Liverpool hallitsi selkeästi, mutta maalia ei vain tullut. Sadio Manen saksipotkukin meni yli ja Atleticon maalivahti Jan Oblak suoritti useita huippupelastuksia.

Edessä oli jatkoaika, jonka alkajaisiksi Roberto Firmino teki Liverpoolin johtomaalin Wijnaldumin syötöstä. Firmino osui ensin tolppaan, mutta viimeisteli paluupallosta.

Liverpoolin voittoon uskoi Firminon maalin jälkeen moni, mutta ottelun sankariksi nousikin Atletico Madridin Marcos Llorente. Hän teki kaksi maalia, 12 minuuttia Firminon maalin jälkeen Atletico johtikin otteluparia 3-2.

Jatkoajan lopussa Alvaro Morata teki Atleticolle vielä kolmannen maalin. Esityön järjesteli Llorente.

Jatkoon eteni keskiviikkona myös Paris Saint-Germain. Se voitti Pariisissa tyhjille katsomoille pelatussa ottelussa Borussia Dortmundin 2-0 ja voitti otteluparin yhteismaalein 3-2.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Mestareiden liigassa pelattiin ilman yleisöä – koronaviruksen ydinalueen joukkue jatkoon

Kommentoi Facebookissa