Mestareiden liigassa pelattiin ilman yleisöä – koronaviruksen ydinalueen joukkue jatkoon

Atalanta on Pohjois-Italiassa sijaitsevan Bergamon kaupungin ylpeys.

Atalanta on Pohjois-Italiassa sijaitsevan Bergamon kaupungin ylpeys. (Kuva AOP)

Atalanta ja RB Leipzig jyräsivät Mestareiden liigassa jatkoon. Atalanta voitti Valenciassa tyhjällä stadionilla.

JALKAPALLO Valencian Mestalla-stadionilla pelattiin tiistaina tyhjille katsomoille, kun kotijoukkue Valencia CF sai Mestareiden liigassa vieraakseen Euroopan koronavirusepidemian ydinalueilta Bergamosta tulevan Atalantan. Aavemaisessa tunnelmassa pelatun ottelun Atalanta voitti 4-3 ja meni jatkoon yhteismaalein 8-4.

Atalantan slovenialaispelaaja Josip Ilicic teki perätä neljä maalia, joista kaksi rangaistuspotkuista. Käytännössä ottelu ratkesi jo Ilicicin ampumaan ensimmäiseen rankkariin, jonka jälkeen Valencia oli toivottomassa neljän maalin takaa-ajoasemassa, kun ensimmäisen ottelun 1-4 -tappion vierasmaalistakaan ei ollut enää etua.

Tyhjille katsomoille pelattu peli oli enemmänkin show-jalkapalloa. MTV:n hallinnoiman C Moren tv-selostajan Tuomas Virkkusen kirkuminen selostuksissaan olikin lähinnä tahatonta komiikkaa.

Atalanta on ylittänyt kaikki odotukset edettyään puolivälieriin. Samaa voi sanoa RB Leipzigista, joka toisessa osaottelussa kotikentällään voitti täyden katsomon edessä Lontoon mahtiseura Tottenhamin tylysti 3-0.

Hämmästyttävää oli, että RB Leipzig oli molemmissa Tottenham-otteluissa täysin ylivoimainen. Tottenhamin kausi Valioliigassa on alittanut odotukset, mutta RB:tä vastaan siltä odotettiin paljon enemmän.

Itävallan maajoukkuemies Marcel Sabitzer viimeisteli RB Leipzigille kaksi hienoa maalia. Toisen puoliajan lopulla ruotsalainen Emil Forsberg teki vielä kolmannen maalin ehdittyään olla kentällä vain minuutin.

Atalantan ja RB Leipzigin hienon kauden uhkana on koronavirus. Mediassa on liikkunut kaikenlaisia huhuja siitä, että Euroopan Jalkapalloliitto UEFA harkitsisi Mestareiden liigan kauden keskeyttämistä.

Italiassa Serie A on jo keskeytetty ja Ranskassa paikallista liigaa on pelattu tyhjille katsomoille.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Koronavirus jyllää jalkapallossa – Huuhkajat, Napoli ja FC Barcelona tyhjälle stadionille

Kommentoi Facebookissa