Metsäkone kaatoi tykkylumipuita – ulkopuolisen päälle pudonnut sähkölinja aiheutti pahoja palovammoja

Ulkopuolisia kehotetaan olemaan liikkumatta sähkölinjojen alueilla, missä on työkoneita.

Ulkopuolisia kehotetaan olemaan liikkumatta sähkölinjojen alueilla, missä on työkoneita. (Kuva Fotolia)

Vakava sähkötapaturma sattui sähkölinjan puhdistustöissä Ristijärvellä.

ONNETTOMUUS Mieshenkilö loukkaantui vakavasti Ristijärvellä sattuneessa tapaturmassa, missä metsäkone oli ollut kaatamassa tykkylumen valtaamia puita suurjännitelinjan vierestä.

Kaadettavan puun latvus oli katkennut tykkylumen painosta ja tipahtanut vieressä kulkevan sähkölinjan päälle, minkä johdosta linja oli pudonnut maahan.

Paikalla oli ollut metsätyökoneen vaara-alueen ulkopuolella puiden kaatoa seuraamassa töihin liittymätön ulkopuolinen henkilö, jonka päälle sähkölinjan johto oli tipahtanut ja mies oli saanut voimakkaan sähköiskun. Mies sai pahoja palovammoja vartaloonsa ja hänet kuljetettiin ensihoidon alkutoimenpiteiden jälkeen Oulun Yliopistolliseen sairaalaan saamaan jatkohoitoa.

Ylä-Kainuun vakavan lumitilanteen ja siitä aiheutuvien linjatöiden puhdistustoimien vuoksi ulkopuolisia kehotetaan olemaan liikkumatta alueilla, missä on työkoneita, ja antamaan näille työrauha vastaavanlaisten tilanteiden ehkäisemiseksi.

Metsässä liikkuminen on muutenkin vaarallista puiden latvuksiin kertyneiden massiivisten lumipainojen vuoksi, ja sen vuoksi poliisi suosittelee välttämään metsässä liikkumista pahimmilla tykkylumialueilla.

Kommentoi Facebookissa