Mies alisti salakuljettamaansa puolisoa – valvoi liikkumista, uhkaili ja määräsi milloin uhri sai puhua

Mies on alistanut uhria henkisesti ja fyysisesti.

Mies on alistanut uhria henkisesti ja fyysisesti. (Kuvituskuva Fotolia)

Miestä epäillään puolisoonsa kohdistuneesta törkeästä ihmiskaupasta.

IHMISKAUPPA Helsingin poliisi epäilee noin 40-vuotiasta miestä törkeästä ihmiskaupasta. Asianomistaja on parikymppinen nainen.

Valtakunnallinen ihmiskaupparikosten tutkintaryhmä selvittää tapausta, jonka tutkinta sai alkunsa Helsinki-Vantaan lentoasemalla heinäkuussa 2021. Poliisille ilmoitettiin, että Suomeen saapuneessa lentokoneessa oli itkuinen nainen, joka matkusti yhdessä miehensä kanssa.

Poliisi on aiemmin epäillyt miestä naiseen kohdistuneista väkivalta- ja seksuaalirikoksista. Tapaukset ovat siirtyneet syyteharkintaan. Epäilty salakuljetti uhrin Suomeen vuonna 2017. Sitä ennen he tekivät avioliittosopimuksen lähtömaassaan.

Poliisi epäilee, että nainen oli alaikäinen, kun sopimus tehtiin. Suomessa mies ja nainen solmivat uskonnollisen liiton.

– Nainen olisi halunnut myöhemmin erota, mutta epäilty ei antanut siihen suostumustaan, sanoo rikosylikomisario Hannu Kortelainen.

Esitutkinnassa on selvinnyt, että epäilty on muun muassa hallinnoinut asianomistajan rahoja, valvonut hänen asioimistaan viranomaisten kanssa ja rajoittanut hänen liikkumistaan. Epäilty on myös määrännyt, milloin uhri saa puhua.

– Mies on esitutkinnan perusteella käyttänyt asianomistajaa seksuaalisesti ja taloudellisesti hyväkseen. Epäilemme, että hän on alistanut uhria henkisesti ja fyysisesti sekä uhkaillut häntä. Asianomistajalla ei ole ollut mahdollisuutta erota epäillystä.

Tapauksen esitutkinta jatkuu.

Lue myös: Sisäministeri on huolissaan varjoyhteiskunnasta – ”Ilman oleskelulupaa maassa olevat ovat vaarassa syrjäytyä”

Kommentoi Facebookissa