Mies esti kiireellisessä tehtävässä ollutta poliisiautoa ohittamasta – ”Ajattelin vähän kiusata”

Poliisipartio pelastautui tilanteesta kytkemällä hälytyslaitteet päälle ja kiilaamalla itselleen tilaa.

Poliisipartio pelastautui tilanteesta kytkemällä hälytyslaitteet päälle ja kiilaamalla itselleen tilaa. (Kuvituskuva Fotolia)

Hämeenlinnassa Tuuloksentiellä henkilöauton kuljettaja esti poliisin ohituksen lauantaina aamuyöllä.

LIIKENNETURVALLISUUS Hämeen poliisilaitoksen poliisipartio oli menossa A-kiireelliselle tehtävälle Lammille. Partion ryhtyessä ohittamaan ajoneuvoa pimeällä ja osittain liukkaalla tiellä, lähti ohitettava ajoneuvo yllättäen kiihdyttämään.

Ajoneuvojen vauhti rinnakkain, poliisiauton ollessa vastaantulijoiden kaistalla, oli 140km/h. Samanaikaisesti Lammin suunnasta lähestyi rekka. Poliisipartio pelastautui tilanteesta kytkemällä hälytyslaitteet päälle ja kiilaamalla itselleen tilaa.

Moitittaessa ajoneuvoa kuljettanutta miestä ohittamisen häiritsemisestä, kertoi hän syyksi: ”Ajattelin vähän kiusata ohittajaa.” Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon paikan päällä suullisesti ja partio jatkoi alkuperäiselle tehtävälle.

Poliisi haluaa muistuttaa, että ohituksen haittaaminen on rikosoikeudellisesti raskaampi teko kuin ylinopeuden ajaminen ohitettaessa. Ohittamisen haittaaminen aiheuttaa aina vaaratilanteen.

Lue myös: Poliisipartion ohi törkeää ylinopeutta ja keltaisen viivan yli – kuljettajalla ei ollut edes ajo-oikeutta

Kommentoi Facebookissa