Mies lähestyi veitsen kanssa – poliisi pysäytti hyökkäyksen ampumalla

Syyttäjä selvitti poliisin virka-aseen käyttöä tilanteessa ja teki päätöksen, että asiassa ei aloiteta esitutkintaa. (Kuvituskuva Poliisi)

Poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan liittyen epäiltyyn murhan yritykseen.

MURHAN YRITYS Keskusrikospoliisi on tutkinut tapahtumia, jotka saivat alkunsa Kirkkonummen terveyskeskuksen edustalta 24.2.2022. Esitutkinnan mukaan terveyskeskuksen edustalta alkanut tilanne päättyi lähistöllä sijaitsevaan kahvilaan.

Tehtävän yhteydessä poliisi joutui käyttämään ampuma-asetta epäillyn pysäyttämiseksi. Epäilty loukkaantui tilanteessa. Poliisi epäilee vuonna 1995 syntynyttä miestä murhan yrityksestä, kahdesta virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta sekä vahingonteosta. Epäilty on edelleen vangittuna.

– Poliisi on saanut esitutkinnassa selkeän käsityksen tapahtumien kulusta. Miehen epäillään lähestyneen poliisimiestä veitsen kanssa hyökkäystarkoituksessa, jolloin poliisimies on käyttänyt ampuma-asetta epäillyn pysäyttämiseksi, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jan Aarnisalo Keskusrikospoliisista.

Syyttäjä selvitti poliisin virka-aseen käyttöä tilanteessa ja teki 14.3.2022 päätöksen, että asiassa ei aloiteta esitutkintaa poliisin toiminnan johdosta. Murhan yrityksestä epäillyn miehen osalta esitutkinta siirtyy nyt syyteharkintaan Etelä-Suomen syyttäjäalueelle. Syytteen nostamisen määräaika on 4.5.2022.

Lue myös: Asunnossa ammuttiin yöllä useita laukauksia – poliisi löysi henkilön menehtyneenä

Kommentoi Facebookissa