Mies löi poliisikoiraa ja uhkaili moottorisahalla poliisipartiota – tekoa tutkittiin murhan yrityksenä

Mies on kuulustelussa kertonut, ettei muista tapahtumia kyseisen tilanteen osalta.

Mies on kuulustelussa kertonut, ettei muista tapahtumia kyseisen tilanteen osalta. (Kuva AOP)

Rikoksesta epäilty mies loukkaantui ampumavamman vuoksi vakavasti.

MURHAN YRITYS Joulukuussa Tohmajärvellä poliisipartioon kohdistuneen epäillyn murhan yrityksen esitutkinta on valmistunut. Tapahtumat saivat alkunsa perjantaina 21.12.2018 klo 22.39, kun poliisi hälytettiin Tohmajärvellä haja-asutusalueella sijaitsevalle vapaa-ajan kiinteistölle, jossa oli hätäkeskukseen tulleiden ilmoitustietojen mukaan tapahtunut pahoinpitely. Paikalla oli useita henkilöitä.

Poliisin saamien tietojen mukaan paikalla ollut 42-vuotias kontiolahtelainen mies olisi pahoinpidellyt seurueessa mukana ollutta naista, sekä esittänyt seurueen kuullen suusanallisia uhkauksia poliisia kohtaan.

Poliisi tavoitti miehen talon pihalta. Miehellä oli moottorisaha, hän käyttäytyi uhkaavasti eikä totellut poliisin antamia käskyjä. Poliisi pyrki kiinniottoon poliisikoiraa käyttämällä, mutta mies uhkasi ja löi moottorisahalla poliisikoiraa. Sen jälkeen mies käynnisti moottorisahan ja kohdisti uhkailunsa poliisipartion jäseniin, huitoen ja voimakkaasti moottorisahaa kaasuttaen.

Poliisi joutui pysäyttämään miehen toiminnan käyttämällä virka-asetta. Ennen laukausta miehen ja poliisipartioiden välinen etäisyys oli muutamia metrejä. Esitutkinnan perusteella poliisi epäilee, että miehen tarkoitus oli kohdistaa käynnissä olevalla moottorisahalla vakavaa väkivaltaa poliisipartioon.

Rikoksesta epäilty mies loukkaantui ampumavamman vuoksi vakavasti. Hän oli esitutkinnan alkuvaiheessa sairaalahoidossa, mutta siirtyi pois sairaalasta 3.1.2019, jolloin hänet vangittiin. Hän on edelleen vangittuna. Mies on kuulustelussa kertonut, ettei muista tapahtumia kyseisen tilanteen osalta. Häntä epäillään edellä mainittujen rikosten lisäksi pahoinpitelystä.

Esitutkinnassa ovat tapauksen rikosnimikkeinä olleet poliisipartion jäseniin kohdistuneet murhan yritys ja virkamiehen väkivaltainen vastustaminen. Rikoslain 21. luvun 2 §:n 4 kohdan ja 3 momentin perusteella virkamieheen kohdistuva henkirikoksen yritys voi täyttää murhan yrityksen tunnusmerkistön.

Poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan valmiiksi ja tapaus etenee syyteharkintaan. Syyte asiassa on nostettava perjantaina 1.3.2019 mennessä. Valtakunnansyyttäjänvirasto teki arvion poliisin toiminnan aseenkäytön osalta ja totesi 4.1.2019 julkaisemassaan päätöksessä, ettei poliisin aseenkäytön osalta käynnistetä esitutkintaa.

Lue myös: Poliisikoira tavoitti metsään paenneen epäillyn – 16-vuotias puukotti toista nuorukaista

Kommentoi Facebookissa