Poliisikoira tavoitti metsään paenneen epäillyn – 16-vuotias puukotti toista nuorukaista

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus vangitsi 16-vuotiaan rikoksesta epäillyn poliisin esityksestä. (Kuva AOP)

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus vangitsi 16-vuotiaan rikoksesta epäillyn poliisin esityksestä. (Kuva AOP)

Joensuussa vangittiin 16-vuotias nuori mies tapon yrityksen johdosta.

TAPON YRITYS Poliisi sai sunnuntaina 17.2.2019 klo 19.56 hätäkeskuksen kautta ilmoituksen, jonka mukaan Joensuun Marjalassa yksityisasunnossa on tapahtunut puukotus.

Tapahtumapaikalla suoritetussa paikkatutkinnassa ja alustavissa puhutuksissa ilmeni, että puukotuksen uhri on alle 18-vuotias mies. Rikoksesta epäilty, 16-vuotias nuori mies oli poistunut tapahtumien jälkeen paikalta. Asunnossa oli paikalla myös muita henkilöitä. Uhri ja rikoksesta epäilty olivat vierailemassa kyseisessä asunnossa.

Poliisi tavoitti tuntomerkkeihin sopivan miehen kävelemästä Marjalantieltä Noljakasta. Mies yritti paeta metsään, mutta hänet tavoitettiin ja otettiin kiinni poliisikoiraa avuksi käyttäen.

Asianomistaja sai tilanteessa hengenvaarallisen vamman, mutta hänen tilansa on tällä hetkellä vakaa. Poliisi on suorittanut tämän viikon aikana useita kuulusteluja tapahtumiin liittyen ja tapahtumien kulku on pääpiirteissään poliisin tiedossa. Poliisi jatkaa tapauksen yksityiskohtien selvittämistä edelleen.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus vangitsi 16-vuotiaan rikoksesta epäillyn poliisin esityksestä. Tutkintavankeuden kohdistaminen alle 18-vuotiaiseen henkilöön on poikkeuksellista, mutta tässä tilanteessa rikosepäilyn vakavuus ja selvittämisintressi vaikuttivat käräjäoikeuden ratkaisuun.

Lue myös: Poliisi epäilee noin 30-vuotiasta miestä vaimonsa murhasta – poistui Suomesta mutta palasi takaisin

Kommentoi Facebookissa