Mies makasi kuolleena ajoradalla – poliisi selvitti yliajaneen kuorma-auton kuljettajan henkilöllisyyden

Poliisi otti kiinni miehen, jota epäillään yliajosta Helsingin Pihlajamäessä.

Poliisi otti kiinni miehen, jota epäillään yliajosta Helsingin Pihlajamäessä. (Kuva AOP)

Kuorma-auton kuljettaja ja matkustaja olivat palanneet tapahtumapaikalle jalan.

LIIKENNETURVALLISUUS Poliisi on tiedottanut aikaisemmin, että Helsingin Pihlajamäestä Lucina Hagmanin kujalta löytyi kuollut 38-vuotias mies, jonka epäiltiin joutuneen ajoneuvon yliajamaksi. Poliisi on selvittänyt yliajaneen ajoneuvon, joka oli kuorma-auto, sekä sen kuljettajan henkilöllisyyden.

Kuljettaja on vuonna 1997 syntynyt mies, joka on otettu kiinni rikoksesta epäiltynä. Miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä kuolemantuottamuksesta ja liikennepaosta.

– Kuljettaja on kertonut havainneensa ajoradalla ihmisen makaamassa, mutta kiistää törmänneensä, vaan kiertäneensä tämän. Kuljettaja pysäköi auton lähistölle. Tutkinnassa on selvinnyt, että kuljettaja ja matkustaja olivat pian palanneet tapahtumapaikalle jalan, mutta vasta paikalle saapunut sivullinen soitti asiasta hätäkeskukseen, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kirsi Kanth Helsingin poliisilaitokselta.

Kuorma-auton kyydissä oli tapahtumahetkellä kuljettajan lisäksi vuonna 1996 syntynyt mies, joka on myös tavoitettu ja kuulusteltu. Häntä epäillään rikoksentekijän suojelemisesta ja pelastustoimen laiminlyömisestä.

– Epäiltyjä oli puhutettu jo tapahtumapaikalla, jolloin he eivät olleet kertoneet törmäyksestä eivätkä ilmoittautuneet itse myöhemminkään, Kanth jatkaa.

Lue myös: Jalankulkija jäi linja-auton alle suojatiellä – tapahtuma-aikaan oli vesisade ja huono näkyvyys

Kommentoi Facebookissa