Floridan ykkösvaraus tehoilee HIFK:ssa – ”Haluan pitää keskittymisen täysillä nyt täällä”

Anton Lundell oli NHL:n 2020 varaustilaisuuden ainoa suomalainen ykköskierroksen varaus

Anton Lundell oli NHL:n 2020 varaustilaisuuden ainoa suomalainen ykköskierroksen varaus. (Kuva AOP)

Florida Panthersin ykkösvaraus Anton Lundell jatkoi tehoiluaan, kun HIFK voitti keskiviikkona JYPin 4-0.

JÄÄKIEKKO HIFK murskasi keskiviikkona SM-liigassa JYPin 4-0. HIFK:n nuori sentteri Anton Lundell jatkoi loistavia otteitaan nakutettuaan tehot 1+1.

Lundell osui maalipuiden väliin jo ensimmäisen erän alkuhetkillä ja myöhemmin Lundell oli syöttämässä Miro Karjalaisen iskemää 3-0-maalia. Lundellin itseluottamus on tällä hetkellä aivan tapissa. Edellisessä SaiPa-ottelussa hän iski peräti neljä maalia.

– Maalit ruokkivat tietysti aina itseluottamusta ja nyt on ollut tosi kova meininki. Yritän vain saada itsestäni kaiken mahdollisen joka ilta irti, Lundell sanoi JYP-voiton jälkeen.

Lundell on pelipaikaltaan keskushyökkääjä ja sentterin rooli on yleensä enemmän pelintekijä kuin maalintekijä. Lundell on kuitenkin tällä kaudella tehnyt jo kahdeksan maalia, kun taas syöttöjä on kertynyt vain kaksi.

Lundell itse pitää itseään kuitenkin enemmän pelintekijänä.

– Kyllä minä itseni näen pelintekijänä. Näen koko kentän todella hyvin. Sitä ominaisuutta yritän hyödyntää ja löytää pelikaverit kentältä. Tykkään myös itse laukoa paljon ja olen yrittänyt hyödyntää sitä myös enemmän. Nyt on alkanut sitten uppoamaan, mutta olen mielestäni koko kauden pelannut hyvin, Lundell summasi.

Juttuvinkki: Leijonat oli pilata vuosisadan jääkiekkoihmeen – ”Jos nyt häviätte noille suomalaisille…”

Lundell varattiin tänä syksynä NHL:ään, kun Florida Panthers huusi suomalaisen nimen 12. sijalla varaustilaisuudessa. Sen jälkeen Sunshine State on ollut hiljaa suomalaisen suuntaan.

– Ei sieltä ole nyt oikein mitään vinkkejä kuulunut. He antavat minun keskittyä nyt kauteeni täällä ja ihan hyvä niin. Haluan pitää keskittymisen täysillä nyt täällä, Lundell linjasi.

Oulun Kärpät palasi keskiviikkona SM-liigajäille koronakaranteeninsa jälkeen, mutta paluu ei sujunut onnellisten tähtien alla. Pelicans kävi nimittäin ryöstöretkellä Oulussa raapien 2-1-voiton.

Jonatan Tanus teki Pelicansin johtomaalin toisessa erässä ja Alex Lindroos iski 2-0 kolmannen erän alussa. Miihkali Tepon kavennus oli lopulta Kärpillä laiha lohtu.

Pelicans nousi 12 pisteeseen. Kärpillä on nyt saman verran pisteitä, mutta toki se on pelannut kolme ottelua lahtelaisia vähemmän.

Mikkelissä Jukurit yllätti Tapparan maalein 2-1. Valtteri Kemiläinen vei Tapparan kolmannessa erässä johtoon, mutta sen jälkeen Jukurit iski kahdesti. Kristian Afanasyev ja Otto Mäkinen tekivät Jukurien maalit.

Sarjakärki Lukko voitti SaiPan lukemin 4-1. Samalla Lukko otti ryhtiliikkeen tiistain KooKoo-tappiostaan. Lukko oli hävinnyt KooKoolle peräti maalein 2-7.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: NHL-pelaajia ei Karjala-turnaukseen oteta – Venäjän joukkuevalinnalle tyrmäys

Kommentoi Facebookissa