Mies osti kaivureita väärällä nimellä – ei aikomustakaan maksaa

Pirkanmaalainen mies osti tällaisen Komatsun ja käytti kauppaa tehdessään tekaistua nimeä. Kuvan kone ei liity tapaukseen. (Kuva Komatsu)

Kaivurikauppoja tehdessään mies käytti tekaistua nimeä ”Pekka Näppilä”.

PETOS Pirkanmaalainen mies osti kaivinkoneita ja käytti kaupanteossa tekaistua nimeä. Koneet jäivät maksamatta ja käräjillä tuli ehdollinen vankeusrangaistus.

Petollisia kaivurikauppoja tehdessään mies oli 26-vuotias. Ensimmäisenä hän teki kaupat JCB 803 Super -kaivurista ja pyysi toimittamaan koneen tiettyyn paikkaan. Hinta oli 13 000 euroa, ja syyttäjän mukaan miehellä ei ollut aikomustakaan maksaa sitä vaan luovuttaa kone tuntemattomalle henkilölle. Kaivurikauppoja tehdessään mies käytti tekaistua nimeä ”Pekka Näppilä”.

Seuraavaksi ”Pekka Näppilä” hankki vähän kalliimman Komatsu PL50 MR -kaivurin. Sen hinta oli 30 000 euroa, mutta maksamatta jäi sekin. Tämä kone jäi kateisiin. Sen sijaan ensimmäisessä petoksessa kohteena ollut kone löytyi ja palautettiin koneliikkeeseen.

Esitutkinnassa mies tunnusti teot. Hän väitti toimineensa pakotettuna. Syyttäjä vaati miehelle törkeistä petoksista 11 kuukauden ehdotonta vankeusrangaistusta. Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi viisi kuukautta ehdollista.

Lue myös: Mies syyllistyi näpistykseen 54. kerran vuoden sisällä – odotteli poliisipartiota kaupan takahuoneessa

Kommentoi Facebookissa