Koira puri kahta lenkkeilijää – käräjäoikeus langetti eläimelle kuolemantuomion

Käräjäoikeus tuomitsi myös koiran emännän sakkoihin eläimen vartioimatta jättämisestä. (Kuvituskuva Fotolia)

Syyttäjän mukaan koiran omistaja tahallaan tai törkeästä huolimattomuudesta jätti asianmukaisesti vartioimatta ihmisille vaarallisen eläimen.

TUOMIO Viisikymppinen valkeakoskelainen nainen sai syytteen eläimen vartioimatta jättämisestä. Naisen omistama koira pääsi karkuteille ja puri kahta lenkkeilijää.

Syyttäjän mukaan koiran omistaja tahallaan tai törkeästä huolimattomuudesta jätti asianmukaisesti vartioimatta ihmisille vaarallisen eläimen, josta hän oli vastuussa. Syyttäjä vaati sekarotuisen saksanpaimenkoiran kaltaisen koiran tappamista.

Irti päässyt koira puri yleisellä tiellä lenkkeillyttä naista kyynärvarteen ja takareiteen ja aiheutti puremajälkiä ja verenpurkaumaa. Vähän myöhemmin koira puri toista lenkkeilijää takareiteen ja aiheutti housujen repeämisen ja puremajälkiä.

Koiran omistajan mukaan ensimmäisessä tapauksessa koira oli päässyt karkuun avaamalla itse oven. Toisessa tapauksessa koira oli pihassa kettingissä, mutta lukko oli pettänyt ja koira pääsi karkuun ja puraisemaan lenkkeilijää.

Käräjäoikeus tuomitsi koiran emännän 240 euron sakkoon eläimen vartioimatta jättämisestä. Koiran kohtalo oli kovempi:

– Vastaajan sekarotuinen saksanpaimenkoiran kaltainen koira määrätään tapettavaksi, todetaan käräjäoikeuden tuomiossa.

Koiran omistaja on ilmoittanut tyytymättömyyttä tuomioon, ja tapausta mahdollisesti käsitellään myöhemmin hovioikeudessa.

Lue myös: Poliisi ja eläinlääkäri tarkistivat – pelkoa herättäneet eläimet eivät ole koirasusia

Kommentoi Facebookissa