Mies pahoinpiteli iäkkäitä vanhempiaan heidän kotonaan – uhkaili lopuksi poliiseja ladatulla haulikolla

Kun auto oli lähestymässä valtatietä, se päätettiin työntää ojaan poliisiautolla.

Kun auto oli lähestymässä valtatietä, se päätettiin työntää ojaan poliisiautolla. (Kuvituskuva AOP)

Vanhempia puhutettaessa selvisi, että mies on kohdistanut heihin väkivaltaa jo pidemmän aikaa.

PAHOINPITELY Itä-Suomen poliisi sai 27.9. illalla hätäkeskuksen kautta ilmoituksen, jonka mukaan mies oli pahoinpidellyt iäkkäitä vanhempiaan heidän kotonaan Kontiolahdella. Pahoinpitelyn jälkeen mies oli poistunut paikalta autolla mukanaan isältään ottamansa haulikko. Tehtävälle hälytettiin useita poliisipartioita.

Poliisipartiot havaitsivat miehen kuljettaman auton lähellä ilmoitettua osoitetta ja lähtivät seuraamaan autoa. Mies ajoi kohtuullisen hiljaista nopeutta, mutta ei pysähtynyt siitä huolimatta, että poliisiautoissa oli kytkettynä päälle pysäytysvalo. Mies esti kapealla hiekkatiellä poliisiautojen rinnalle ajamisen mutkittelemalla tien puolelta toiselle. Kun auto oli lähestymässä valtatietä, se päätettiin työntää ojaan poliisiautolla.

Juttuvinkki: Itsetuhoinen mies poistui kotoaan ampuma-aseen kanssa – poliisi toimitti terveydenhuollon arvioitavaksi

Välittömästi ojaan työntämisen jälkeen mies otti autosta haulikon käsiinsä ja osoitti sillä takanaan olevaa poliisiautoa, jonka sisällä oli poliisipartion jäsenet. Mies luopui aseesta käskyttämisen jälkeen. Kiinnioton jälkeen miehen kuljettamasta autosta löytyi kaksipiippuinen haulikko, jonka molemmissa piipuissa oli patruuna. Lisäksi autosta löytyi jonkin verran haulikon patruunoita.

Mies puhalsi poliisin alkometriin rattijuopumuksen ylittävän lukeman. Vanhempia puhutettaessa selvisi, että mies on kohdistanut heihin väkivaltaa jo pidemmän aikaa. Mies asuu samassa osoitteessa vanhempiensa kanssa.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus vangitsi miehen 30.9. todennäköisin syin epäiltynä virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja useista pahoinpitelyistä.

Lue myös: Teräaseella varustautunut aggressiivinen mies otettiin kiinni – poliisi joutui ampumaan jalkaan

Kommentoi Facebookissa