Mies suistui henkilöautolla puun kautta kanavaan – voimakas virta vei autoa 50 metriä

Ilmoituksen mukaan henkilöauto on Viannakosken kanavassa ja autossa on ihminen sisällä.

Ilmoituksen mukaan henkilöauto on Viannankosken kanavassa ja autossa on ihminen sisällä. (Kuvituskuva Fotolia)

Pelastuslaitos ei saanut onnettomuusautoa pois järvestä ja hinaaminen jää omistajan vastuulle.

ONNETTOMUUS Hätäkeskus sai ilmoituksen kello 9.13 tieliikenneonnettomuudesta Kuopion Maaningalla valtatiellä 77. Ilmoituksen mukaan henkilöauto on Viannankosken kanavassa ja autossa on ihminen sisällä. Paikalle hälytettiin poliisipartio ja useita pelastuslaitoksen yksiköitä.

Alustavan tiedon mukaan henkilöauto oli ollut ajossa Viitasaaren suunnasta Siilinjärven suuntaan. Kuljettaja oli toistaiseksi tuntemattomasta syystä menettänyt auton hallinnan ja auto oli ajautunut oikealle puuhun, josta edelleen Viannankosken kanavaan. Auto oli kulkenut voimakkaan virran mukana noin 50 metriä.

Läheisestä talosta oli kaksi henkilöä tullut onnettomuuspaikalle ja pelastanut veneellä autonkuljettajan. Autossa yksin ollut kuljettaja oli pelastajien tullessa paikalle ollut auton etuoven päällä puoliksi ulkona. Viannankosken kanavassa onnettomuuspaikalla on noin metrin verran vettä.

Vuonna 1950 syntynyttä kuopiolaista miestä epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Kuljettaja vietiin tarkistukseen KYS:aan. Pelastuslaitos ei saanut onnettomuusautoa pois järvestä ja auton hinaaminen jää näin omistajan vastuulle.

Lue myös: Auto putosi sillalta 12 metriä junaraiteille – juna törmäsi autoon ja nuori nainen kuoli

Kommentoi Facebookissa